BAZAR

Migrațiile fluturilor, prezentate într-o conferinţă, la Muzeul Antipa

Sâmbătă, 22 februarie, începând cu ora 11.00, bucureştenii pot participa, în Sala Multimedia, la conferința intitulată Migrațiile fluturilor, susținută de către dr. Mihai STĂNESCU, lepidopterologul Muzeului Antipa.

În ciuda dimensiunii reduse și a fragilității morfologice, unele specii de fluturi pot realiza migrații, pe distante destul de mari.

Aceste migrații au ca scop evitarea efectelor anotimpului nefavorabil (temperaturi scăzute, precipitații crescute etc), lipsa hranei etc. În ultimele decenii, migrațiile fluturilor sunt în atenția specialiștilor, deoarece furnizează informații cu privire la evoluția efectivelor unor specii și permit urmărirea mai eficientă a efectelor schimbărilor climatice asupra faunei locale.

Conferința de sâmbătă, de la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, oferă o trecere în revistă a nouă dintre cele mai interesante cazuri de migrație din lumea fluturilor, punctând și relațiile dintre om și speciile migratoare de lepidoptere.

Pentru al treilea an consecutiv, Muzeul „Antipa” va acorda premii la sfârsitul acestui ciclu de conferinţe. Trei dintre cei mai isteţi, dar şi cei mai fideli participanţi la conferinţe vor putea intra în posesia aparatelor foto oferite de către sponsorul muzeului, DaVinci Learning, dacă vor răspunde corect la toate întrebările concursului ce se va desfăsura în ianuarie 2015.

Informaţii suplimentare despre programele de educație: dr. Aurora Stănescu, e-mail: auroras@antipa.ro.

Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, tasta 5 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro.

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 20 de lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button