Miercuri începe vaccinarea copiilor de 12-15 ani, cu o zi mai târziu decât anunțaseră autoritățile

01 iun. 2021
30 afișări
Miercuri începe vaccinarea copiilor de 12-15 ani, cu o zi mai târziu decât anunțaseră autoritățile

De miercuri, 2 iunie, autoritățile din România încep campania de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Pentru această categorie de vârstă se va folosi exclusiv serul produs de compania farmaceutică Pfizer BioNTech.

După o serie de amânări, sunt șanse ca vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani să înceapă de miercuri, 2 iunie.

Campania de imunizare în rândul copiilor vine după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a emis pe 28 mai recomandarea de autorizare a vaccinului Comirnaty (Pfizer BioNTech) împotriva COVID-19 pentru această categorie de vârstă. Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 21 de zile, întocmai schemei de vaccinare de la persoanele adulte, potrivit comunicatului de presă emis de CNCAV.

De pe 1 iunie copiii vor putea fi înscriși în platforma de vaccinare

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a precizat că platforma ROVaccinare va fi optimizată, iar de la 1 iunie va fi permisă înscrierea la vaccinare a minorilor, aceștia fiind programați de părinți, tutori sau aparținători legali, prin conturile acestora.

De asemenea, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie unde se administrează acest tip de vaccin sau la evenimentele de tip maraton sau drive-thru.

„Vaccinarea este gratuită şi voluntară, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât şi formularul de consimţământ informat prin care îşi exprimă acordul în acest sens. Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinţi, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare, adulţii vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, paşaport, pentru adulţi şi certificatul de naştere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani)”, au transmis reprezentanții CNCAV.

Mai mult, CNCAV a transmis faptul că vaccinul reprezintă „soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei”, iar cetățenii pot avea încredere deplină în serurile disponibile în centrele de vaccinare din România, deoarece acestea sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional medical din Europa. De asemenea, datele care au decurs din studiile clinice au prezentat rezultate bune și un grad ridicat de siguranță în vederea administrării serului Pfizer BioNTech copiilor cu vârste între 12 și 15 ani.

Cookies