„Miercurea Sirenelor” revine în București și țară, anunță Raed Arafat. Sirenele de alarmare vor suna pe 1 martie

27 feb. 2023
1150 Afișari
„Miercurea Sirenelor” revine în București și țară, anunță Raed Arafat. Sirenele de alarmare vor suna pe 1 martie
„Miercurea Sirenelor” revine în București și țară, anunță Raed Arafat. Sirenele de alarmare vor suna pe 1 martie | Sursă foto: Agerpres

La început de martie, Miercurea Sirenelor va reveni în București și în restul țării. Sirenele de alarmare a populației vor răsuna în România pentru a putea fi testate. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat.

Revine „Miercurea Sirenelor”

Raed Arafat a anunțat în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc sâmbătă, 25 februarie 2023, că revine „Miercurea Sirenelor”.

În prima zi din luna martie, adică în miercurea din această săptămână, sirenele de alarmare a populației vor fi pornite. Iată declarația dată de Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Miercurea sirenelor – noi aveam în fiecare lună, în prima zi de miercuri, să pornim sistemele de alarmare, să le testăm, deci miercuri o să fie testate sirenele. O să informăm populația. Este normal ca aceste lucruri să se facă, lumea să se obișnuiască. Repet: faptul că facem, informăm, pregătim nu înseamnă că noi știm că mâine se va întâmpla ceva. Este obligația noastră să facem acest lucru, asta face Protecția Civilă – pregătește populația. Asta înseamnă să ai o Protecție Civilă puternică – să previi, să pregătești, să răspunzi corect, să reconstruiești. Astea sunt cele patru faze extrem de importante, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU ca la acest moment:

  • 2.865 dintre sirenele funcționale pot fi comandate centralizat,
  • 2.595 necesită declanșare locală.

De asemenea, Raed Arafat a informat că „Miercurea Sirenelor” permite testarea periodică a sirenelor pentru a se asigura funcționalitatea acestora.

„Maratonul Resuscitării” la mall ParkLake București

Bucureștenii, și nu numai, vor putea lua parte în acest weekend la un eveniment ce este organizat cu ocazia „Săptămânii Protecției Civile”. Este vorba despre „Maratonul Resuscitării” care se desfășoară în cadrul mall-ului ParkLake București.

La acesta, vor lua parte peste 60 de:

  • Medici,
  • Pompieri paramedici,
  • Asistenți,
  • Formatori,
  • Voluntari ai Fundației pentru SMURD.

Aceștia le vor demonstra oamenilor, pe manechine, cum se poate recunoaște și cum trebuie să se acționeze în cazul unui stop cardio respirator. Astfel că, cei interesați vor putea învăța care sunt măsurile de prim-ajutor într-o situația în care cineva intra în stop cardio respirator.

Evenimentul se află deja la a II-a ediție. Acesta va avea în data de 4 martie 2023, loc între orele 12:00 – 22:00 în Main Square. Participarea este gratuită.

Cookies