Miercurea e zi de curățenie pe străzile din Sectorul 6. Asta înseamnă și patru ore de parcare interzisă pe Bulevardul Iuliu Maniu. Care e intervalul orar

12 oct. 2022
1890 Afișari
Miercurea e zi de curățenie pe străzile din Sectorul 6. Asta înseamnă și patru ore de parcare interzisă pe Bulevardul Iuliu Maniu. Care e intervalul orar
Miercurea e zi de curățenie pe străzile din Sectorul 6. Asta înseamnă și patru ore de parcare interzisă pe Bulevardul Iuliu Maniu. Care e intervalul orar / Sursă foto: PS6

Primăria Sectorului 6 va lansa un proiect pilot prin care miercurea, pe Bulevardul Iuliu Maniu, vor exista patru ore de parcare interzisă. Această decizie a fost luată pentru ca străzile să poată fi curățate.

Două ore de parcare interzisă, miercurea, pe Bulevardul Iuliu Maniu

Bucureștenii nu vor mai putea parca mașinile pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Sectorul 6, Bulevardul Iuliu Maniu , în zilele de miercuri. Mai exact, este vorba despre segmentul de drum cuprins între Lujerului și Valea Cascadelor.

Interdicția va fi valabilă între orele 10:00 – 14:00, în fiecare zi de miercuri, începând cu data de 26 octombrie 2022.

Primăria Sectorului 6 a informat că atât ziua, cât și intervalul orar au fost alese mizând pe faptul că mare parte din oameni sunt la muncă.

Majoritatea străzilor Capitalei sunt, la orice oră din zi și din noapte, pline de mașini parcate. Unele autoturisme sunt ținute cu săptămânile în același loc, fără să fie mișcate. Evident, sub ele și lângă bordură se adună mizerie, praf, frunze uscate, gunoaie, dificil de strâns de către firma de salubrizare.

Iar mizeria de la brodură se tot strânge, astfel că nu reușim să o adunăm eficient. Numărul mare de mașini parcate în permanență, pe toate căile de acces rutier, îngreunează operațiunile de curățenie. Pe lângă faptul că e inestetică, mizeria ne pune și sănătatea în pericol. Este nevoie ca măcar o dată pe săptămână strada să fie liberă, fără autovehicule, pentru ca firma de salubrizare să poată mătura, aspira, spăla temeinic (manual sau mecanizat), a transmis Primăria Sectorului 6.

Proiectul este unul pilot, iar Bulevardul Iuliu Maniu este doar începutul după cum a informat administrația publică. În funcție de rezultate, autoritățile vor lua în calcul extinderea proiectului pe alte bulevarde, străzi principale, iar mai apoi pe străzile secundare.

Primăria a anunțat că intervalele orare și zilele vor fi diferite, astfel încât mașinile să poată fi mutate temporar, până se termină curățenia.

Ce se întâmplă cu mașinile care nu sunt mutate

Începând de astăzi, 12 octombrie 2022, administrația a început montarea panourilor informative pe segmentul de drum vizat de schimbările menționate anterior. Șoferii sunt astfel atenționați că nu vor mai putea parca mașinile între orele respective.

Panouri informative sector 6
Panouri informative sector 6 / Sursă foto: PS6

În total, vor fi montate 150 de astfel de indicatoare.

Mașinile ce nu sunt mutate în intervalul respectiv vor fi relocate contra cost, iar tariful va fi de 200 de lei.

Dacă relocare nu va fi posibilă, mașinile vor fi ridicate, transportate și depozitate pe terenul aflat pe strada Preciziei 24. Pentru a recupera autovehiculele, proprietarii vor fi nevoiți să facă o cerere scrisă la sediul Direcției Generale de Poliție Locală.

Tarifele pentru ridicare și transport vor fi de:

  • 350 de lei pentru ridicare și transport, în cazul vehiculelor mai mici de 5 tone,
  • 450 de lei pentru ridicare și transport, în cazul vehiculelor mai mari de 5 tone.

Pentru ridicare proprietarii trebuie să prezinte: actele mașinii în original și dovada achitării tarifelor de ridicare și transport.

Cookies