Microsoft suspendă vânzările de produse și servicii în Rusia

04 mart. 2022
229 Afișari
Microsoft suspendă vânzările de produse și servicii în Rusia
Microsoft suspendă vânzările de produse și servicii în Rusia. Sursa foto: Pixabay

Încă o companie internațională anunță că se distanțează de Moscova, în contextul războiului izbucnit în Ucraina. Microsoft a declarat vineri că suspendă vânzările de produse și servicii în Rusia.

Microsoft suspendă vânzările de produse și servicii în Rusia

Microsoft își suspendă activitățile din Rusia. Astfel, compania americană se alătură celorlalte firme internaționale cunoscute, printre care: Apple Inc, Nike și Dell Technologies, care au întrerupt legăturile cu Rusia, după ce țările occidentale au impus Moscovei sancțiuni aspre, după invazia din Ucraina, potrivit Reuters.

Marți, 1 martie 2022, Apple a anunțat că întrerupe absolut toate vânzările de produse în Rusia. De asemenea, o mișcare similară a făcut săptămâna trecută și Dell Technologies.

Președintele Microsoft, Brad Smith a declarat că, în afară de suspendarea noilor vânzări, compania americană a oprit mai multe activități în Rusia, în conformitate cu sancțiunile guvernamentale.

Și Apple a stabilit o serie de acțiuni

Apple a declarat prin intermediul unui comunicat de presă că este profund îngrijorată de invazia Rusiei în Ucraina și spune că este alături de toți oamenii care suferă din cauza violenței. Compania a mai spus că susține eforturile umanitare, oferă ajutor pentru criza refugiaților ucraineni care se desfășoară și face tot ceea ce poate pentru a sprijini echipele din regiune.

Apple a răspuns, în contextul invaziei din Ucraina, prin intermediul stabilirii unei serii de acțiuni, inclusiv oprirea tuturor exporturilor către canalele sale de vânzare din țară. De asemenea, au fost limitate Apple Pay și alte servicii. RT News și Sputnik News (mass-media rusă controlată de stat) nu mai pot fi descărcate din Apple Store, înafara Rusiei.

Marți, clienții din Rusia au putut intra în continuare pe site-ul Apple, dar nu aveau cum să comande un iPhone deoarece erau anunțați că nu era disponibil pentru livrare.

Microsoft a anunțat la începutul săptămânii că elimină aplicațiile mobile ale RT News din Windows App Store și a interzis reclamele din mass-media care sunt sponsorizate de statul rus. Măsuri similare au luat și Meta Platforms, Google și YouTube al lui Alphabet.

Cookies