Microbuz răsturnat pe autostrada București-Pitești: 11 persoane rănite

de:
12 iul. 2013
0 Afișari
Microbuz răsturnat pe autostrada București-Pitești: 11 persoane rănite

Accidentul s-a produs în jurul orei 6.20, după ce şoferului, care conducea o maşină Ford de tip opt plus unu, dinspre Piteşti spre Bucureşti, i s-a făcut rău la volan, la kilometrul 27 al autostrăzii A1.

Potrivit şefului Poliţiei Autostrăzii A1, citat de Mediafax, comisar-şef Emilian Buican, în autovehiculul Ford Tranzit de tip opt plus unu se aflau şoferul, soţia acestuia şi colegi de muncă, zidari zilieri, care mergeau din localitatea de domiciliu, Floreşti-Stoieneşti, judeţul Giurgiu, la lucru în Bucureşti.

„La un moment dat, în timp ce se deplasa pe sensul Piteşti-Bucureşti, calea doi, la kilometrul 27, şoferului i s-a făcut rău, iar maşina a intrat cu roţile pe banda mediană, dar nu a lovit glisiera din mijlocul autostrăzii. În acel moment soţia sa, aflată în dreapta, a redresat maşina, trăgând de volan, dar ulterior, la câteva fracţiuni de secundă, şoferul s-a trezit din şoc, s-a speriat şi a tras puternic de volan în dreapta, maşina răsturnându-se în şanţ. La faţa locului au venit la multe ambulanţe, care au preluat răniţii. Şoferul este într-o stare mai gravă, acuzând dureri lombale, celelalte victime având excoriaţii şi traumatisme minore. Conducătorul auto a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero”, a declarat şeful Poliţiei A1.

Unsprezece persoane aflate în maşină au fost preluate cu ambulanţe de la serviciile Bucureşti-Ilfov şi de la Giurgiu, dar şi de o ambulanţă din Caraş-Severin care trecea prin zonă, fiind transportate la spitale din Capitală. Opt dintre răniţi au fost duşi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, doi la Spitalul Floreasca şi unul la Spitalul Elias, a declarat pentru MEDIAFAX managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.

Persoanele rănite au suferit traumatisme cranio-cerebrale minore, traumatisme toracice, policontuzii, fracturi de membre, niciuna nefiind în stare foarte gravă, a spus medicul Alis Grasu.

Cookies