Mickey Mouse a rămas fără bani să se-ntoarcă la Disney și l-au prins la cerșit în București. Poliția Locală S2: Cerșetorii se reinventează

07 mart. 2023
1487 afișări
Mickey Mouse a rămas fără bani să se-ntoarcă la Disney și l-au prins la cerșit în București. Poliția Locală S2: Cerșetorii se reinventează
Mickey Mouse a rămas fără bani să se-ntoarcă la Disney și l-au prins la cerșit în București. Poliția Locală S2: Cerșetorii se reinventează. Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 2 - Poliția Locală

În anul 2023, nici „meseria” de cerșetor nu mai este ce a fost. Oamenii care apelează la mila cetățenilor din București s-au reinventat și au început să se costumeze în diferite personaje comice, precum Charlie Chaplin și Mickey Mouse, găsindu-le cerșind la intersecții.

Mickey Mouse și Charlie Chaplin, prinși de Poliția Locală S2 cerșind prin trafic

Primăria Sectorului 2 – Poliția Locală a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că mai multe personaje, parcă scoase din desene animate, au fost prinse cerșind prin trafic. Persoane costumate în Charlie Chaplin și Mickey Mouse apelau la amuzamentul șoferilor pentru a le oferi bani:

Din ce în ce mai mulți cetățeni apelează la mila publicului, imitând personaje de film sau desene animate, din dorința de a impresiona sau de a atrage atenția. Costumați și machiați, fie ca Charlie Chaplin sau Mickey Mouse, aceste personaje cerșesc la intersecții, spre amuzamentul conducătorilor auto sau al copiilor pasageri.

Faptul că aceștia purtau măști amuzante, nu i-a scutit în fața legii. Astfel, în ultima săptămână, 21 de astfel de personaje din București au fost amendate, cuantumul acestora ajungând la 3700 de lei.

Un bărbat care cerșea deghizat în măicuță a fost amendat în Bacău

Un astfel de personaj a fost prins și în Bacău, în dimineața zilei de vineri, fiind vorba de un bărbat deghizat în măicuță care cerșea în zona Bisericii „Sfântul Nicolae”, conform Digi24.

A fost observat de o patrulă a Poliției Locale în timp ce apela la mila oamenilor. A fost condus la Sediul Poliției Locale pentru a fi legitimat, constatându-se că se numește B. I. și are vârsta de 30 de ani.

Așa-zisa „măicuță” a primit o amendă în valoare de 500 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991.

Această metodă a fost folosită de către bărbat și acum trei ani, în București. A fost prins cerșind în zona Bisericii Sf. Anton, situată în centrul Capitalei.

Bărbatul se deghiza în măcuiță și mima faptul că nu avea o mână, dar pe care o ținea strâns pe lângă corp, sub haine:

Masca de protecţie îi acoperă aproape toată faţa. Oftează şi cere bani enoriaşilor din biserică.

„Bogdaproste, e pentru mânăstire”, suspină călugărița. Apoi, cu pași repezi, se îndreaptă spre ieșire. Ca să nu creeze suspiciuni, măicuța se oprește câteva clipe pe scările lăcașului de cult și, în semn de mulțumire pentru mila primită, începe să-i miruiască pe credincioși, transmitea acum trei ani Poliția Locală din București pe Facebook.

Pus în fața faptului împlinit, le-a declarat polițiștilor că, deghizat în femeie, este mai profitabil, mai ales dacă mimează și un handicap.

Cookies