Micii dezvoltatori din Bucureşti au început să reconstruiască

de:
06 sept. 2011
1 afișări
Micii dezvoltatori din Bucureşti au început să reconstruiască

Piaţa rezidenţială din Bucureşti a început să intre pe trend ascendent doar pe segmentul micilor dezvoltatori, care ridică un bloc cu câteva apartamente, de regulă din fonduri proprii, pentru care găsesc mai uşor cumpărători, potrivit consultanţilor Coldwell Banker Affiliates of Romania, citaţi de Ziarul Financiar.

Proiectele de sute de apartamente nu mai sunt la mare căutare, din cauza scăderilor de preţuri. Chiar dacă  în ultimul an apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti au pierdut în ultimul an circa 8% din preţul solicitat de proprietari, dezvoltatorii imobiliari şi băncile îşi păstrează reticenţa pe acest segment în ciuda faptului că preţurile par să se stabilizeze.

Alexandru Pricop, managing part­ner în cadrul Coldwell Banker, a declarat că, pentru a demara construcţiile noi, dezvoltatorii ar trebui să vândă stocurile pe care le au în prezent, fiindcă încă sunt de vânzare stocuri foarte mari de apartamente. În schimb, s-a constatat o tendinţă în rândul dezvoltatorilor mici, oameni de afaceri care au terenuri de 300-500 de metri pătraţi, pe care dezvoltă un bloc de patru etaje cu 10 apartamente şi pe care îl vând în totalitate, iar ponderea lor creşte tot mai mult, potrivit afirmaţiilor reprezentantului Coldwell Banker. Acesta mai spune că astfel de dezvoltări apar în Militari sau Bucureştii Noi – Domenii.

Consultantul apreciază că în perioada următoare tendinţa va fi de continuare a trendului de stabilizare a preţurilor, fără a exclude scăderile de mică amploare.

Cookies