Mici versus hamburger! Specialistii in nutritie te sfatuiesc ce sa alegi

de:
23 apr. 2019
2 Afișari
Mici versus hamburger! Specialistii in nutritie te sfatuiesc ce sa alegi

Oricat de gustos ar parea un hamburger, nu este la fel de bun precum un mititel traditional romanesc, cu paine si mustar. Si oricat de usoara ar fi plasarea unei comenzi de hamburgeri sau de shaorma la domiciliu, la fel de usor le este clientilor sa opteze pentru livrare mici la domiciliu. Restaurantul La Gil din Bucuresti le ofera romanilor oportunitatea de a-si satisface pofta cu cele mai gustoase si mai sanatoase preparate la gratar, prin simpla accesare online a site-ului.

Comanda mici de la restaurant in loc de hamburgeri

O masa de Paste sau de 1 Mai, o iesire la picnic sau la iarba verde fara mici pare fada, lipsita de gust si de distractie. Micii nu numai ca sunt pe placul romanilor, ci sunt si un fel de mancare delicios, pentru prepararea caruia oamenii investesc timp, bani si efort. Adesea, micii au fost comparati cu hamburgerii, ca urmare a retetei si a gustului celor doua preparate. De fapt, micii sunt mult mai gustosi si mai sanatosi decat hamburgerii.

Desi nu sunt imbogatiti cu sosuri speciale, asa cum sunt hamburgerii, micii fiind consumati cu traditionalul mustar, acest lucru este suficient! Din punctul de vedere al sanatatii, micii aduc mai multe avantaje consumatorilor. Medicii nutritionisti sustin ca, in timp ce un hamburger poate avea 800 de kilocalorii, un mic cu mustar si o felie de paine nu depaseste 300 de kilocalorii si, in plus, micii nu contin atat de multe grasimi si E-uri.

Este foarte important si modul de preparare al micilor. In timp ce micii prajiti in tigaie cu ulei sau facuti pe grill au mai multe calorii si, in niciun caz nu au acelasi gust ca micii fripti pe gratar, iar cei preparati in restaurantul La Gil se vor dovedi gustosi, satiosi si fara prea multe calorii. Micii sunt insotiti de o garnitura din cartofi prajiti apetisanti, paine si mustar. Dintr-un meniu de 3-5 mici, o persoana se satura si ii este mai mult decat suficient pentru o masa de pranz consumata la birou sau acasa, alaturi de prieteni sau de familie.

In acelasi timp, un hamburger nu satura consumatorul decat pe moment, pentru cateva ore sau zeci de minute, in functie de gramaj si de optiunile clientului in ceea ce priveste topping-urile. 3-5 mici mancati o data sau de doua ori pe saptamana nu dauneza organismului, in timp ce consumul de hamburgeri poate aduce mari neplaceri – de la tendinta de ingrasare prin acumularea de kilograme in plus, pana la aparitia unor boli cardiovasculare din cauza grasimii, a E-urilor si a combinatiei de condimente.

Desi nici micii, nici hamburgerii nu reprezinta cea mai buna optiune pentru digestie, hamburgerii sunt mai greu de digerat, fiind o combinatie de mai multe ingrediente, in timp ce micii au in compozitie numai carne si condimente. Restaurantul La Gil pune la dispozitia clientilor un meniu variat, care cuprinde diverse preparate la gratar, precum mici, pulpe de pui, piept de pui, pastrama de oaie, ceafa de porc, muschi de vita si frigarui, alaturi de cartofi prajiti si natur, cartofi taranesti, piure, ciuperci la gratar, orez sarbesc si legume la gratar sau la cuptor.

Toate aceste preparate sunt mult mai sanatoase decat hamburgerii, shaorma si alte preparate de tip fast-food, pe care, de multe ori, oamenii se vad nevoiti sa le consume din lipsa de timp, de alternative si, de multe ori, chiar de informatii.

Cookies