„Mici de la Obor sunt 10 din 10, iar sarmalele voastre cu polenta se topesc în gură!” Americanii Ryss și Shaun au mâncat pentru noi prin tot orașul și le-a plăcut tot

26 iun. 2023
1643 Afișari
"Mici de la Obor sunt 10 din 10, iar sarmalele voastre cu polenta se topesc în gură!" Americanii Ryss și Shaun au mâncat pentru noi prin tot orașul și le-a plăcut tot

Doi turiști americani au venit în vizită în București și au încercat mai multe preparate românești. Aceștia au fost foarte încântați de micii din Piața Obor, le-au dat 10/10.

Ce au mâncat turiștii americani în București

Ryss și Shaun sunt doi turiști americani care s-au mutat în Europa și care pleacă des în călătorii. În urmă cu patru zile, cuplul a postat pe pagina de Tik Tok un clip video în care încearcă mai multe preparate tradiționale românești.

Cei doi au venit în București și s-au bucurat de fiecare fel de mâncare în parte. După ce au mâncat, Ryss și Shaun a lăudat bucătăria românească și au dat câte o recenzie la fiecare preparat.

Prima dată, au încercat micii din Piața Obor, care s-au dovedit a fi o delicatesă. Turiștii le-au acordat nota 10/10 și au spus că au fost foarte delicioși.

Prima dată am început cu micii faimoși din Piața Obor. Nota 10 din 10, carnea a fost foarte delicioasă și suculentă.” 

După aceea, Ryss și Shaun au mers în Centrul Vechi, unde au încercat zacusca, care le-a plăcut mult. Turiștii au spus că zacusca le-a amintit de o mâncare din Georgia, numită Ajapsandali.

Al treilea preparat pe care l-au încercat cei doi turiști au fost jumările, despre care au spus că aveau gust bun, dar erau reci.

Jumările au avut gust bun, dar erau reci, ceea ce ne-a surprins de-a binelea.”

În timp ce se plimbau prin Capitală, s-au oprit la covrigăria Luca, acolo unde au încercat un Luca Tradițional (covrig cu șuncă și mozarella). Și acest covrig le-a plăcut mult turiștilor.

La prânz, cei doi turiști au încercat 5 tipuri diferite de ciorbă, printre care ciorba de văcuță și ciorba de fasole cu afumătură.

Fiecare ciorbă era plină de aromă, dar cea de văcuță a fost cea mai memorabilă.”

Ca și fel principal de mâncare, turiștii au încercat sarmalele. Acesta a fost al doilea preparat care a primit nota 10 din partea celor doi.

Alt 10 din 10, îți lăsau gura apă, cu tot cu o parte de mămăligă.”

La final, Ryss și Shaun au încercat papanașii, care le-au plăcut la fel de mult ca toate celelalte preparate.

Internauții au rămas surprinși

Clipul video al celor doi turiști a ajuns viral pe Tik Tok, strângând peste un milion de vizualizări, sute de mii de aprecieri și mii de comentarii.

Destul de mulți români au văzut clipul video și au lăsat câteva comentarii. Unii dintre ei au spus că au rămas impresionați de faptul că străinii au vorbit atât de frumos de preparatele din țara noastră.

Câteva dintre comentarii

  • „Mi-au dat lacrimile cât de frumos au putut să vorbească de bucataria românească, respect!” – K.
  • „Bravo… Ai vorbit de România mai bine ca un român.” – A. G.
  • „În România is not polenta is mămăligă.” – N.

Te-ar putea interesa și:

Cookies