ARHIVA B365

Michel Platini: Stadionul naţional Lia Manoliu e aproape gata

In cadrul vizitei, Primarul General impreuna cu delegatia UEFA au vizitat stadionul, iar apoi a avut loc o conferinta de presa la care au participat Primarul General, Sorin Oprescu, presedintele UEFA, Michel Platini, trezorierul UEFA, Marios Lefkaritis, presedintele FRF, Mircea Sandu si vicepresedintele FRF, Ionut Lupescu.

“Doresc sa-i multumesc domnului presedinte al UEFA, Michel Platini, pentru prezenta domniei sale aici. Il asigur ca Stadionul National va fi gata, astfel incat se va juca aici, asa cum era stabilit, la data de 10 august, meciul Romania-Argentina. Am respectat toate standardele unui stadion Elite. Nici noi si nici constructorul nu mai avem vreun motiv de intarziere. O sa acceleram oricum ritmul de lucru si probabil se va lucra si noaptea. Avem finantare pentru finalizarea acestui obiectiv de investitii si deja am format echipele care sa se ocupe de evenimentul de inaugurare a stadionului. Suntem mandri de acest stadion care apartine romanilor. Ii multumesc atat domnului Michel Platini inca o data, cat si mass-mediei, pentru disponibilitatea si pozitia pe care o au fata de acest obiectiv de investitii”.

La randul sau, Michel Platini a declarat ca: “sunt foarte fericit sa fiu in Romania si sunt foarte multumit de ceea ce am vazut. Multumesc si Primarului General, pentru ca a realizat un stadion atat de frumos. As spune ca acest stadion nu este construit numai pentru finala Europa League de anul viitor, ci reprezinta o istorie care va continua sa se scrie. Romania avea nevoie de un stadion ca acesta. Am venit special in Romania sa vad acest stadion pentru ca nu voi putea fi aici la meciul de pe 10 august. In ceea ce priveste vizita proproiu-zisa, nu am ce sugestii sa fac constructorului, stadionul este aproape gata. Sunt convins ca atat constructorul cat si consultantul au o mare experienta in constructia stadioanelor”.

Intrebat de jurnalisti daca banii cheltuiti pentru construirea acestui stadion au fost folositi corespunzator, trezorierul UEFA, Marios Lefkaritis, a declarat ca: da, in mod sigur ca da. Sa nu uitam ca atunci cand am venit aici prima data cand era doar o groapa mare iar acum vedem un stadion aproape gata. Numai cine nu a vazut acest stadion de la inceput si l-a vazut acum pentru prima data poate avea dubii ca nu va fi finalizat la timp. Asadar, n-am nici un motiv sa cred ca nu se va juca meciul”.

Raspunsul trezorierului UEFA a fost completat de vicepresedintele UEFA, Ionut Lupescu. Acesta a explicat ca “acest proiect a fost facut in baza unui manual UEFA pe care atat constructorul cat si proiectantul l-au respectat, in ceea ce priveste structurile unui stadion de categoria Elite. Va pot spune ca toata delegatia a fost incantata de stadion si, ca un om care lucreaza in multe comisii de evaluare, pot certifica faptul ca, in ceea ce priveste raportul calitate/ pret dar si capacitate, stadionul Lia Manoliu este cel mai ieftin din Europa. Sunt alte stadioane, cu o capacitate mai mica si costuri mai mari. Daca dupa 20 de ani, cand se construieste primul stadion in Romania vorbim numai de bani, inseamna ca am pierdut cei 20 de ani”, a conchis vicepresedintele UEFA.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button