MICHAEL SCHUMACHER a ajuns la mai puţin de 50 de kilograme. Care este scenariul pentru sănătatea sa

de:
22 mart. 2014
0 Afișari
MICHAEL SCHUMACHER a ajuns la mai puţin de 50 de kilograme. Care este scenariul pentru sănătatea sa

Deşi familia, managerului Sabine Kehm şi prietenul apropiat jean Todt nu au renunţat la speranţa recuperării complete a fostului pilot, încă nu sunt veşti concrete referitoare la optimismul medicilor privind revenirea din comă, scrie dailymail.co.uk. 

Medicii au început să mişcoreze cantitatea de anestezice administrate lui Schumacher în urmă cu o lună, însă acesta este încă inconştient şi nu prezintă semne că ar recunoaşte mediul înconjurător.

Gazzetta dellor Sport şi ziarul german Bild-Zeitung au scris despre pierderea drastică în greutate a pilotului.

„Deşi pierderea în greutate este normală pentru pacienţii aflaţi în comă, 20 de kilograme este mult pentru persoanele cu greutate normală. Se poate presupune că muşchii săi s-au degradat major din cauza imobilităţii”, a declarat prof. dr. Curt Diehm, de la spitalul Karlsbad din Germania.

Soţia lui Michael Schumacher, Corinna, fiica sa Gina-Marie şi fiul său Mick petrec 8 ore pe zi alături de acesta.

Medicii sunt de părere că în cazul în care fostul pilot se trezeşte, va avea nevoie de ani de terapie pentru a-şi recăpăta pe deplin capacitatea de a se mişca şi de a vorbi.

Cel mai pesimist scenariu este acela de „comă conştientă”, o stare vegetativă permanentă în care pacientul este conştient, însă nu se poate mişca sau vorbi.

Michael Schumacher, în vârstă de 45 de ani, a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel. Germanul, aflat în faza de revenire progresivă din comă, la spitalul din Grenoble, a fost operat până acum de două ori la cap.

Cookies