Metroul va ajunge mai des în stații, anunță Metrorex. Ba chiar o să se facă și curățenie în trenuri! E drept, asta treptat

02 sept. 2022
527 afișări
Metroul va ajunge mai des în stații, anunță Metrorex. Ba chiar o să se facă și curățenie în trenuri! E drept, asta treptat
Metroul va ajunge mai des în stații, anunță Metrorex. Ba chiar o să se facă și curățenie în trenuri! E drept, asta treptat | Sursă foto: Facebook-Metrorex

Compania Metrorex a anunțat astăzi că timpul de așteptare al trenurilor a fost redus, astfel că bucureștenii nu vor mai fi nevoiți să aștepte metroul câte 15 minute.

Metrorex anunță că trenurile vor ajunge mai des în stații

Metrorex a anunțat vineri, 2 septembrie 2022, că timpul de așteptare al trenurilor de metrou a fost redus. Intervalele de succedare ale acestora se micșorează, iar bucureștenii nu vor mai fi nevoiți să aștepte atât de mult.

Iată la ce interval de timp se va desfășura circulația trenurilor de metrou:

  • Magistrala 1: 7-8 minute,
  • Magistrala 2: 4 minute,
  • Magistrala 3: 7-8 minute,
  • Magistrala 4: 7 minute,
  • Magistrala 5: 6 minute (12 minute relația Romancierilor – Valea Ialomitei/ Raul Doamnei).

De asemenea, compania a anunțat și că vor fi reluate gradual activitățile de curățenie a trenurilor de metrou. Acestea vor fi executate de către prestatorul de servicii de mentenanță și salubritate.

„Disconfortul bucureștenilor este folosit pentru a face un soi de presiune”

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat în data de 30 august, că la finalul anului 2021 compania Metrorex avea datorii de circa 200 de milioane către firma Alstom Transport, ce se ocupa de mentenanța garniturilor de metrou.

Această situație a dus la timpi foarte mari de așteptare și a creat disconfort bucureștenilor care mergeau cu metroul.

Ministrul Transporturilor consideră că disconfortul bucureștenilor este folosit ca un mijloc de presiune către Guvern pentru a achita datoriile Metrorex.

Cu toate acestea, la rectificarea de buget am prevăzut sume de bani către Metrou, dar nu mai vreau să acționăm așa. De ce? Pentru că de fiecare dată e un soi de șantaj, (…) disconfortul bucureștenilor este folosit pentru a face un soi de presiune către Guvern, în a veni și a plăti de fiecare dată toate aceste minusuri, a declarat ministrul Transporturilor, într-o conferință de presă organizată la finalul Consiliului Politic Național al PSD, desfășurat la Neptun.

De asemenea, Sorin Grindeanu a anunțat că în această toamnă va fi selectat un nou Consiliu de Administrație. Acesta schimbare va fi făcută pentru a așeza compania pe baze economice corecte.

Cookies