Metroul va fi transformat în buncăr la Kiev, în cazul unui atac rusesc. Primarul capitalei ucrainene: „Fiți pregătiți să ajungeți la adăposturile antibombă”

24 feb. 2022
632 Afișari
Metroul va fi transformat în buncăr la Kiev, în cazul unui atac rusesc. Primarul capitalei ucrainene: „Fiți pregătiți să ajungeți la adăposturile antibombă”

După atacul militar declanșat de Rusia, locuitorii din Kiev au început încă de dimineață să părăsească orașul, formând coloane interminabile de mașini. Unii dintre ei caută adăpost în metrou, iar imagini cu oameni refugiați în subteran au fost postate pe rețelele sociale. De asemenea, școlile și grădinițele sunt închise în capitala Ucrainei. Spitalele, clinicile și întregul sistem de sănătate sunt în alertă. Serviciul Vamal al Ucrainei anunța, joi după-amiaza, că soldații ruși au intrat oficial în regiunea Kiev.

În contextul unui atac asupra Kiev-ului, primarul Vitali Kliciko își pregătește concitadinii. Edilul Kievului le-a cerut locuitorilor să stea acasă și să țină la îndemână documentele și lucrurile esențiale, în eventualitatea în care ar trebui să meargă la buncărele antiaeriene.

Locuitorii Kievului au fost informați recent de edil că metroul va deveni principalul adăpost antibombă din Kiev în cazul unui atac rus, după cum informa presa din Ucraina.

„La Kiev a fost elaborat un plan clar, s-au oferit informații despre adăposturile antibombe care se află în apropierea anumitor obiecte. Metroul din Kiev va acționa și ca un adăpost antibombă cheie în Kiev, ceea ce, Doamne ferește, va fi pregătit să primească persoane care se vor putea acoperi în cazul unui posibil atac”, a spus el.

La Kiev, capitala Ucraina de 3 milioane de locuitori au sunat joi sirenele care a anunțat pericolul. Primarul Kievului a subliniat că în cazul unui atac asupra Capitalei, pe lângă sirene, va fi nevoie de televiziune și radio pentru a oferi locuitorilor informații.

Ce le-a transmis, astăzi, primarul Vitali Kliciko locuitorilor din Kiev

„Dragi, kieveni! Ucraina este atacată de un agresor. Se aude vuiet de obuze și la Kiev. Cel mai mare dușman acum este panica. Nu trebuie să ne pierdem rezistența. Toți cei care nu sunt implicați în infrastructura critică, stați acasă. Păstrați o „valiză de alarmă” gata. Documente, un minim de lucruri necesare. Pentru a ajunge rapid, dacă este necesar, la un adăpost sau un depozit”, a notat Kliciko, într-un mesaj pe Facebook.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat joi în zori o operaţiune militară în Ucraina, pentru a-i „apăra pe separatiștii” din estul țării. Au fost raportate explozii în Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și la aeroportul din Kiev. Tot traficul aerian din estul Europei, care tranzita Ucraina, a fost deviat joi dimineața pe deasupra României. Reacția României a fost transmisă de președintele Iohannis, după ședința CSAT: „Subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina”.

Îți recomandăm să citești și

EXCLUSIV I Cum se vede războiul care a început azi noapte prin ochii ucrainenilor din București. Liubomera Colotelo: “Putin crede că poate acapara toată Ucraina?”

Prima sancțiune la București de înlăturare a simbolurilor rusești: totemul cu denumirea Parcului “Fiodor Tolbuhin” a fost dat jos, după ce Rusia a bombardat Ucraina

Tensiuni diplomatice la București. Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, convocat la sediul Ministerului de Externe

 

Cookies