ARHIVA B365

Metroul din Drumul Taberei: S-au finalizat săpăturile pe tronsonul Academia Militară – Râul Doamnei

„Metrorex informeaza opinia publica despre finalizarea sapaturilor pe distanta Academia Militara – Raul Doamnei, sapaturi executate cu cele doua TBM-uri – Tunelling Boring Machine, botezate „Sfanta Filofteia” si „Sfânta Varvara”. Lucrarile s-au derulat in conditii tehnice si de siguranta, cu functionarea corespunzatoare a tuturor instalatiilor utilizate la realizarea tunelurilor.

Estimam ca in a doua jumatate a lunii martie TBM-urile vor relua sapaturile de la statia Academia Militara spre statia Eroilor. Termenul preconizat pentru darea in folosinta a tronsonului Raul Doamnei – Eroilor 2 este al doilea semestru al anului 2016.
Prin construirea noii magistrale de metrou se va oferi o cale de transport de mare capacitate, sigura, confortabila, rapida si directa, ceea ce va genera o crestere a atractivitatii retelei de metrou si implicit va degreva transportul de suprafata atat public cat si privat.

„LINIA DE METROU MAGISTRALA 5 – SECTIUNEA RAUL DOAMNEI – EROILOR (PS OPERA) INCLUSIV VALEA IALOMITEI” este finantata din fonduri structurale nerambursabile in cadrul Programului Operational Sectorial – „Transport” 2007-2013″, anunţă Metrorex, într-un comunicat de presă.


Iesirea TBM Filofteia – M5 Bucuresti – PSS Raul… by survola

La 1 septembrie 2015, tunelul, staţiile de metrou şi toată structura de rezistenţă ar trebui să fie gata.

Proiectul Metroului de Drumul Taberei , Parcul Operei – Râul Doamnei, este realizat de un consorţiu format din Astaldi, FCC Construccion, AB Construction şi Delta ACM Antrepriză. Metroul de Drumul Taberei va avea zece staţii la Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară şi Eroilor.

Magistrala 5 va acoperi, în principal, un bazin cu o populaţie de peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei.

Costurile estimate pentru acest proiect sunt de 1,2 miliarde de euro. 85% din costuri sunt acoperite din fonduri UE nerambursabile.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button