ARHIVA B365

MAE ATENŢIONEAZĂ: Metroul din Bruxelles, ÎNCHIS. Nivel maxim de ALERTĂ TERORISTĂ, în Belgia

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că OCAM – Organul belgian de coordonare pentru analiză a ameninţărilor – a ridicat nivelul de alertă teroristă la nivelul maxim pentru oraşul Bruxelles, 4 pe o scară de 1 la 4, ceea ce semnifică „o ameninţare serioasă şi iminentă”.

Staţiile de metrou au fost închise, trenurile periurbane au fost suspendate, iar meciurile de fotbal din primele două divizii amânate.

OCAM recomandă locuitorilor capitalei belgiene să evite „locurile cu o concentraţie mare de oameni,” cum ar fi „concerte, evenimente majore, gări, aeroporturi, transportul în comun” și centrele comerciale aglomerate.

Pentru restul teritoriului belgian, nivelul de alertă se menține la 3. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Interne www.mae.ro<http://www.mae.ro/> şi reaminteşte faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

Belgia se află la nivel maxim de alertă teroristă, după atentatele din Paris, motiv din care a decis închiderea metroului din Bruxelles, sâmbătă dimineaţă. 

Un concert programat pentru sâmbătă seara, la Bruxelles, al vedetei muzicii franceze Johnny Hallyday a fost anulat în urma amenințărilor cu atentate în regiunea Bruxelles și a ridicării nivelului de alertă teroristă la maxim, informează France Presse.

Raiduri antiteroriste la Bruxelles, în legătură cu atacurile de la Paris

Poliţia belgiană efectua joi o serie de raiduri la Bruxelles, în legătură cu atacurile de la Paris, potrivit unor surse din cadrul Guvernului şi poliţiei. Operaţiunile efectuate vizează persoane care ar fi avut legături cu atentatorul sinucigaş Bilal Hadfi, a transmis radiodifuziunea RTBF, informează site-ul agenţiei DPA.

 Raidurile din Belgia vizează presupuşi complici ai lui Bilal Hadfi, unul din teroriştii de la Paris

Raidurile nu au legătură directă cu atacurile de la Paris, ci se desfăşoară în cadrul unei investigaţii lansate la începutul acestui an, după ce Hadfi a părăsit Siria, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Eric Van Der Sypt, pentru agenţia de presă belgiană Belga.

Hadfi, care a locuit în Belgia, a murit după ce s-a detonat în apropiere de stadionul de fotbal Stade de France. Raidurile de joi au avut loc, printre altele, în cartierele Molenbeek şi Jette din Bruxelles, potrivit presei belgiene.

CITEŞTE ŞI Un român, vecin de palier cu organizatorul atentatelor din Paris. Cum s-a salvat

Un alt raid a fost efectuat în Bruxelles, în suburbia Laken. Această operaţiune a avut legătură directă cu atacurile de la Paris, a anunţat agenţia Belga. O persoană a fost reţinută, a informat RTBF.

Poliţia a anunţat că o operaţiune a avut loc în cartierul sărac Molenbeek, iar alta în cartierul vecin Jette, fără să precizeze dacă a operat arestări.

Sursa guvernamentală a refuzat să ofere detalii suplimentare sau să comenteze informaţii potrivit cărora operaţiunile ar avea legătură cu unul dintre atacatorii siucigaşi de la Paris, Bilal Hadfi – un rezident în Belgia.

Un terminal al aeroportului din Copenhaga, EVACUAT după ce s-a găsit un bagaj suspect

Un terminal din aeroportul de la Copenhaga a fost evacuat miercuri, după ce s-a găsit un bagaj suspect.

Românul care a salvat 20 de persoane în timpul atentatelor de la Paris

Nicolas Sfinţescu a dat dovadă de mult curaj şi a reuşit să salveze 20 de oameni.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button