Metrou tapetat cu poezii, în București: 260.000 de post-it-uri cu versuri

de:
02 oct. 2013
1 Afișari
Metrou tapetat cu poezii, în București: 260.000 de post-it-uri cu versuri

La ineditul eveniment, care a inclus o conferinţă de presă în metrou, pe traseul Piaţa Universităţii – Pipera şi retur, au participat poetul Emil Brumaru, dar şi cântăreţii Toto Eremia (Deliric 1) şi Adrian Despot.

Prin această acţiune se doreşte susţinerea poeziei româneşti şi scoaterea ei din „raftul uitat” pentru a o aduce în faţa publicului. Astfel, în jur de 40.000 de bileţele adezive au fost lipite iniţial pe pereţii interiori ai metroului. La fiecare capăt de linie, trenul va fi „realimentat” cu post-it-uri, pentru a le înlocui pe cele luate de călători.

Poetul Emil Brumaru s-a declarat încântat de această iniţiativă, precizând că fiecare persoană ar trebui să poarte la ea câte o carte de poezie, pentru că „permanent este nevoie de poezie”. Potrivit acestuia, poezia trebuie să se răspândească. „Eu aş ruga ca toate femeile frumoase să poarte la spate, la blugi, cărţi de poezie şi o să observe că au un mai mare succes”, a spus poetul, adăugând că „este foarte bine ca muzica modernă să propage poezia”

Emil Brumaru a mai spus că poezia poate influenţa viaţa unor oameni prin mesajul pe care îl transmite, însă aceştia trebuie să fie „apţi” să o perceapă. „Poezia nu e pentru oricine, cum şi dragostea adevărată nu este pentru oricine. Dragostea, care e un sentiment atât de comun şi toţi se laudă că iubesc şi trimit milioane de flori -, acestea sunt chestii de dat la televizor. Ceea ce este autentic cred că pătrunde. Pentru a înţelege poezia ai nevoie de sensibilitate”, a declarat, pentru mediafax.ro, Emil Brumaru.

De asemenea, despre tinerii de astăzi, Emil Brumaru a spus că sunt foarte mulţi care nu mai citesc nimic după ce termină liceul – când sunt obligaţi să citească -, însă sunt şi foarte mulţi tineri „avizi de poezie”. „Ei înşişi sunt poezie. Toate curentele care au fost – emo, hipsteri -, eu cred că aceştia sunt poeţi în sine, ei reprezintă poezia prin făptura lor”, a completat poetul.

Cookies