ȘTIRI

Metrorex vrea să facă un mini-muzeu în stația de metrou Politehnica din București

Reprezentanții Metrorex anună, într-un articol publicat în revista Bucureștiul Meu Drag, că „este foarte posibil ca staţia Politehnica să devină singura staţie de metrou din lume care se poate mândri cu un mini-muzeu chiar în incinta ei, dotat cu plasme, vitrine cu exponate tridimensionale și panouri interactive, astfel încât să se poată desfășura în incintă lecţii de paleontologie”.

Conform Metrorex, acest lucru este posibil deoarece fosilele sunt perfect vizibile în pardoseala staţiei de metrou, iar staţia oferă o perspectivă ideală asupra unui paleoecositem extinct prin excelenţă, contemporan cu dinozaurii.

Metrorex nu precizează însă când ar putea începe amenajarea muzeului sau costurile necesare unei astfel de investiții.

„Staţia de metrou Politehnica reprezintă o importantă construcţie din punct de vedere al patrimoniului paleontologic, deoarece găzduiește o bioconstrucţie recifală de rudiști de vârstă Cretacic târzie (maastrichtiană), veche de aproximativ 65 milioane de ani (…) Sunt organisme prin excelenţă fosile, dispărute la sfârșitul Cretacicului, odată cu marea extincţie de la limita Cretacic/Terţiar. La Politehnica se găsesc trei genuri de rudiști: Vaccinites, Hippurites și Radiolites. Alături de rudiști, în dalele din staţia de metrou Politehnica se mai găsesc fosile ale organismelor marine care se asociau cu rudiștii în biocenoza recifală de la sfârșitul Cretacicului.”, se mai precizează în articolul citat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button