ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Metrorex va avea un alt director general. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a dat primele semne (SURSE)

Cunoscutul reporter PRO TV, Vitalie Cojocaru, anunța zilele trecute că urmează să aibă loc o schimbare importantă la Metrorex, iar ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, ar avea deja numele noul șef al metroului din București.

„Metrorex va avea un alt director general. Așa a lăsat să se înțeleagă astăzi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

În cărți este Dumitru Șodolescu(poză), îmi spun surse demne de încredere. Șodolescu a mai fost director în Metrorex din 2018 până în 2019. Mandatul său a fost marcat în total de vreo 10 pichetări și 2 greve ale sindicaliștilor.

Tot pe vremea sa s-au dus câteva ”bătălii” pe celebrele spații comerciale din subteran controlate de sindicate. Atunci au avut loc și celebrele deconectări de la utilități ale multor spații comerciale. Ulterior, spațiile au fost reconectate, iar lui Șodolescu nu i-a fost prelungit contractul.

Din CV-ul lui Dumitru Șodolescu aflăm că este inginer mecanic, a absolvit Politehnica, dar și Facultatea de Mecanică a Academiei Militare Tehnice din București. A fost apoi director în câteva multinaționale.

Șodolescu spune în CV că are:

”Bune abilitati de comunicare dobandite prin scolarizare si experienta in functiile de conducere;
Arta de a conduce prin delegarea responsabilitatilor, orientata catre atingerea obiectivelor asumate;
Experienta de peste 20 de ani in functii de Top Management; Leadership”.

Ce ar trebui să facă noul director

În afară de un eventual conflict cu sindicatele, noul director de la Metrorex, oricare va fi el, are alte câteva teme fierbinți.
Să găsească soluții la circulația în siguranță cu metroul, în contextul Pandemiei și în contextul unor incidente în subteran. Să găsească soluții la problemele financiare ale Metrorex pentru că din cauza Pandemiei a scăzut mult fluxul de călători.

Trebuie să continue linia M5(Drumul Taberei) spre Pantelimon. Trebuie să miște lucrurile la linia M6 spre Aeroportul Otopeni.

Apropo, despre M6, ministrul Cătălin Drulă susține că trebuie făcut până la Aeroportul Băneasa, iar linia până la Aeroportul Otopeni trebuie regândită. ”Suntem într-un proces de reevaluare la nivelul ministerului, pentru că trebuie să vedem exact fezabilitatea proiectului, dacă forma este cea mai bună”, spunea azi ministrul Cătălin Drulă”, a scris jurnalistul Pro TV, Vitalie Cojocari, pe Facebook.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button