Metrorex: Stațiile de metrou din București au fost accesibilizate pentru persoanele cu deficiențe de vedere | FOTO & VIDEO

23 oct. 2023
487 Afișari
Metrorex: Stațiile de metrou din București au fost accesibilizate pentru persoanele cu deficiențe de vedere | FOTO & VIDEO
Metrorex: Stațiile de metrou din București au fost accesibilizate pentru persoanele cu deficiențe de vedere. FOTO: B365.ro

Stațiile de metrou din București au fost accesibilizate pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Luni, 23 octombrie, Metrorex a anunțat că a recepționat lucrările.

Metrorex: Stațiile de metrou din București, accesibilizate pentru persoanele cu deficiențe de vedere

Metrorex a anunțat că a recepționat lucrările de dotare a tuturor celor 63 de stații de metrou din București cu elemente de semnalistică și panouri de informare Braille dedicate persoanelor cu deficiențe de vedere.

FOTO: B365.ro
FOTO: B365.ro

Conform societății de transport subteran din Capitală, în cadrul proiectului „Accesibilizarea stațiilor de metrou în funcțiune pentru persoanele cu deficiențe de vedere”, au fost instalate elemente din oțel inoxidabil în zona acceselor, pasajelor, vestibulelor, scărilor fixe și a peroanelor, pentru a ghida persoanele cu deficiențe de vedere.

FOTO: B365.ro
FOTO: B365.ro

Deplasarea persoanelor cu deficiențe de vedere în condiții optime de siguranță în spațiile metroului, este, odată cu finalizarea acestei ultime etape a proiectului, un obiectiv îndeplinit. Ne bucurăm să asigurăm, astfel, o mobilitate totală a călătorilor cu nevoi speciale, care folosesc metroul, a transmis Mariana Miclăuș, director general al Metrorex, potrivit news.ro.

FOTO: B365.ro
FOTO: B365.ro

Proiectul, finanțat din fonduri europene nerambursabile

Metrorex a transmis că proiectul a fost finanțat din fonduri europene nerambursabile, valoarea contractului fiind de 24.128.276,69 lei.

La recepția lucrărilor, în calitate de beneficiari principali ai proiectului, au fost prezenți reprezentanții Asociației Nevăzătorilor din România.

Potrivit Metrorex, accesibilizarea stațiilor de metrou pentru persoanele cu deficiențe de vedere constă în dotarea celor 63 de stații de metrou din București atât cu elemente din oțel inoxidabil aplicate pe suprafața existentă, cât și cu panouri de semnalistică Braille.

Video: B365.ro

Obiectivul proiectului este de a facilita persoanelor cu deficiențe de vedere transportul public subteran, incluzând accesibilitatea informațională cu privire la deplasarea în cadrul metroului, în vederea creșterii atât a gradului de confort al persoanelor cu nevoi speciale, cât și pentru a sprjini integrarea și incluziunea socială a acestei categorii de călători, a mai spus societatea de transport subteran din București.

Te-ar mai putea interesa și: Stația de metrou „Timpuri Noi” din Sectorul 3 și-a schimbat numele în „Octavian Udriște”

Cookies