Metrorex: Stația de autobuz „Aeroport Băneasa”, mutată cu 50 de metri spre Otopeni, de luni. Continuă lucrările la Magistrala 6, iar traficul va fi temporar închis în fața aeroportului

10 mai 2024
8940 afișări
Metrorex: Stația de autobuz „Aeroport Băneasa”, mutată cu 50 de metri spre Otopeni, de luni. Continuă lucrările la Magistrala 6, iar traficul va fi temporar închis în fața aeroportului
Metrorex: Stația de autobuz „Aeroport Băneasa”, mutată cu 50 de metri spre Otopeni, de luni. Continuă lucrările la Magistrala 6, iar traficul va fi temporar închis în fața aeroportului | Sursă foto: Google Maps

Societatea de Transport București (S.T.B.) va muta stația de autobuz „Aeroport Băneasa” cu aproximativ 50 de metri în direcția de mers către Otopeni.

Începând de marți, 14 mai 2024, traficul pe breteaua din fața Aeroportului Băneasa va fi temporar închis pentru două zile.

Stația de autobuz „Aeroport Băneasa” va fi mutată cu aproximati 50 de metri spre Otopeni

Pe data de 13 mai 2024, începând cu ora 10:00, Metrorex a anunțat că STB va muta stația de autobuz „Aeroport Băneasa”, ce corespunde liniilor 100, 203, 301, 304, 330, 335, 441, 441B, 442, 443, 444, 446, 447, 447B, 448, 477, 500 și 519, situată pe DN1 în direcția de mers către Otopeni.

Această modificare are loc în contextul activităților pregătitoare ale contractului de execuție „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6.1 Mai – Otopeni), Lotul 1. – 1Mai – Tokyo”.

Din cauza acestei modificări, începând de marți, traficul pe breteaua din fața Aeroportului Băneasa va fi temporar închis pentru două zile, iar acțiunea de mutare a stației se face cu aprobarea autorităților responsabile.

Sursă foto: Metrorex - Facebook
Sursă foto: Metrorex – Facebook
Semnalizarea lucrărilor și relocarea stației STB se efectuează conform cerințelor legale, proiectul fiind unul de utiliate publică:
Proiectul „Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni” este unul de utilitate publică, de interes național, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările și completările ulterioare, prin care se asigură nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea rețelei de transport trans european (TEN-T), finanțat din fonduri externe.

Metrorex își cere scuze pentru deranjul provocat în trafic din cauza acestei modificări:

Le mulțumim pentru înțelegere tuturor călătorilor S.T.B. și participanților la trafic pe ruta mai sus menționată.

Metroul circula direct între Pipera și Tudor Arghezi, a anunțat Metrorex ieri

Începând de ieri, 9 mai 2024, călătorii vor beneficia de un traseu direct al metroului între stațiile Pipera și Tudor Arghezi, fără necesitatea de a face transferul la stația Berceni, pe Magistrala 2.

Intervalul de succedare a trenurilor la orele cu vârf de trafic va fi de 4 minute, iar timpul de parcurs a trenurilor de metrou dintr-un capăt în altul al Magistralei 2 va fi de aproximativ 30 minute, mai anunță Metrorex în același comunicat.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies