Metrorex schimbă 18 km de șină de pe Magistralele 1, 2 și 3. Lucrările de la metrou încep la anul și se vor face pe timp de noapte

24 nov. 2022
6149 Afișari
Metrorex schimbă 18 km de șină de pe Magistralele 1, 2 și 3. Lucrările de la metrou încep la anul și se vor face pe timp de noapte
Metrorex schimbă 18 km de șină de pe Magistralele 1, 2 și 3. Lucrările de la metrou încep la anul și se vor face pe timp de noapte. Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Metrorex a ajunțat, joi, 24 noiembrie, că înlocuiește 18 km de șină de pe Magistralele 1, 2 și 3. Compania a cumpărat 1.029 de tone de şină, care au ajuns zilele acestea în Depoul Berceni.

Metrorex înlocuiește 18 km de șină de pe Magistralele 1, 2 și 3

Personalul Metrorex a descărcat convoiul cu cele 150 de bucăți a câte 120 de metri lungime. Mai apoi, cele 150 de bucăți au fost transportate pe amplasament, în zonele unde vor fi înlocuite șinele.

„18 km de șină de pe Magistralele 1, 2 și 3 vor fi înlocuite, la metrou. Metrorex a achiziționat 1029 de tone de șină, care au ajuns zilele acestea în Depoul Berceni al Metrorex”, transmite Metrorex într-o postare pe Facebook.

Lucrările pentru înlocuirea șinei se vor desfășura noaptea, astfel încât circulația trenurilor să nu fie afectată și să se realizeze conform graficelor.

Operațiunea de refacție a căii de rulare va avea loc la începutul anului 2023.

„Lucrările de înlocuire a șinei se vor realiza pe timp de noapte, fără afectarea circulației trenurilor cu călători realizată conform graficelor. Operațiunea de refacție a căii de rulare se va derula în primul semestru al anului 2023”

Contractul valorează aproximativ 1 milion de euro

Valoarea contractului este de circa 1 milion de euro și este finanțat din surse proprii. Metrorex a precizat că șinele sunt de producție austriacă.

„Livrarea de şină nouă a fost făcută conform contractului subsecvent de furnizare privind achiziţia sectorială”, a declarat Metrorex.

Cookies