ȘTIRI

Metrorex ripostează la acuzațiile ministrului Transporturilor: Atacurile ministrului Cătălin Drulă asupra salariaţilor de la metrou

Reprezentanţii "Unitatea" Sindicatul Liber Metrou organizează, marţi, conferinţa de presă intitulată "Atacurile ministrului Cătălin Drulă asupra salariaţilor de la metrou", potrivit unui comunicat remis de organizaţia sindicală a angajaţilor Metrorex.

Cătălin Drulă a scris luni, pe Facebook, că „unii dintre bogaţii tranziţiei au acaparat şi subjugat pentru ei şi interesele lor companiile statului, cum este cazul şi liderilor de sindicat (cartel) de la Metrorex”.

Potrivit ministrului de resort, câştigul mediu brut lunar per salariat al Metrorex, în anul 2020, era de 9.901 lei, iar în propunerea de buget de venituri şi cheltuieli pentru 2021 al companiei acesta este estimat la 12.739 lei.

Acesta a arătat, în context, că în mandatul Corpului de control, este trecută în mod explicit şi verificarea contractelor dintre Metrorex şi firma Sindomet Servcom, deţinută în proporţie de 100% de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM).

Concluziile preliminare ale controlului făcut la Metrorex

”Aflăm că, la negocierea CCM de anul trecut, când s-au majorat salariile cu 18%, 10 din cei 15 membri din comisia de negociere constituită la nivelul administraţiei Metrorex erau membri de sindicat. Practic, sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie cu sine însuşi”, a mai scris Drulă.
Media salariilor angajaţilor Metrorex nu depăşeşte suma de 7.000 de lei pe lună, în condiţiile în care lucrătorii de la metrou beneficiază de anumite sporuri la salariu, din cauza condiţiilor specifice de muncă, se menţionează într-un comunicat remis marţi de Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou (USLM).

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, declarase că venitul mediu lunar la metrou este în jur de 10.000 de lei, o dublare faţă de acum 3-4 ani, în condiţiile în care anul trecut, din cauza pandemiei, călătoriile cu metroul şi în consecinţă veniturile companiei s-au prăbuşit.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button