Metrorex, reacție privind datoria la firma de mentenanță. Ce se întâmplă cu circulaţia metrourilor

de:
27 sept. 2019
0 Afișari
Metrorex, reacție privind datoria la firma de mentenanță. Ce se întâmplă cu circulaţia metrourilor

„Referitor la informaţiile difuzate în presă legate de întreruperea serviciilor de mentenanţă asigurate de Alstom trenurilor de metrou, Metrorex face următoarele precizări: Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a avut discuţii cu directorul general al Alstom, Gabriel Stanciu, şi au concluzionat că serviciile nu se vor suspenda începând de luni, aşa cum apare în presă, urmând că împreună să identifice solutiii pentru rezolvarea acestei situaţii”, a transmis, joi seară, Metrorex.

Sursa citată a precizat că reprezentanţii celor două instituţii au stabilit că plata primei tranşe, de 25 milioane lei, să se facă în perioada imediat următoare, urmând că diferenţa să se plătească eşalonat până la sfârşitul anului.

„În sensul celor precizate, asigurăm publicul călător că serviciile de mentananta nu vor fi întrerupte, iar circulaţia trenurilor de metrou nu va fi afectată”, a mai transmis Metrorex.

Potrivit Digi 24, Metrorex are datorii de 132 de milioane de lei la firma care asigură mentenanţa metroului, iar Alstom ar putea sista serviciile.

„De la Metrorex am primit o propunere de eşalonare a plăţilor. O tranşă până luni, apoi restul datoriei să fie eşalonată până la sfârşitul anului. Rămâne să vedem dacă termenul de plată va fi respectat în cazul primei tranşe şi dacă acest lucru se întâmplă, sigur că recăpătăm încredere că situaţia va fi rezolvată. În caz contrar, din păcate, va fi necesar să luăm măsura suspendării serviciului. Acest lucru s-ar transpune în practică cu reducerea serviciului public la minim o treime. Fie va circula un tren din trei, fie va fi program doar o treime din timp. Nu ne aparţine decizia. Vom primi instrucţiuni din partea Metrorex asupra a ceea ce trebuie să facem şi cât, pentru că acest minim legal să fie asigurat”, a declarat Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom Transport România, la Digi 24.

Cookies