Metrorex reabilitează stația de metrou Politehnica. Mii de bucureșteni pășesc zilnic peste fosile vechi de 140 milioane de ani, aflate în pardoseala stației

10 dec. 2022
3386 Afișari
Metrorex reabilitează stația de metrou Politehnica. Mii de bucureșteni pășesc zilnic peste fosile vechi de 140 milioane de ani, aflate în pardoseala stației
Metrorex reabilitează stația de metrou Politehnica. Mii de bucureșteni pășesc zilnic peste fosile vechi de 140 milioane de ani, aflate în pardoseala stației | Sursă foto: Agerpres

Compania Metrorex a anunțat, printr-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, că stația de metrou Politehnica a intrat într-un amplu proces de reabilitare.

Metrorex reabilitează stația de metrou Politehnica

Stația de metrou Politehnica, aflată pe magistrala M3, a intrat deja într-un proces amplu de reabilitare. Aceste lucrări are rolul de asigura condiții de siguranță pentru persoanele care circulă prin zona respectivă.

Iată care sunt lucrările ce au fost deja realizate:

  • Stâlpii de susținere au fost curățați și reabilitați,
  • Elementele decorative superioare din zona marginilor peronului au fost refăcute (astfel ansamblul stației a căpătat un aspect îmbunătățit).

Stația de metrou Politehnica este unică datorită fosilelor de peste 140 milioane de ani aflate în pardoseala acesteia, peste care mii de călători pășesc zilnic, transmite Metrorex.

Incident la stația de metrou Piața Victoriei

La finalul lunii octombrie o placă de ceramică a căzut pe peronul metroului, în stația Piața Victoriei 2. După cum a informat atunci Metrorex, placa respectivă s-a desprins de pe laterala interioară a scării fixe.

Placa avea aproximativ 30 cm x 15 cm, iar resturile au fost îndepărtate de pe peron. Ca și măsură de siguranță, după acest incident, s-a decis ca alte 3 placi ceramice să fie îndepărtate înainte de a cădea singure.

Din fericire, nu a existat nici o persoană rănită în urma incidentului, iar circulația trenurilor nu a fost afectată.

La momentul respectiv, compania informa că mai multe stații, printre care și Piața Victoriei 2, vor intra într-un proces de reabilitare. Procedură va include și realizarea finisajelor ceramice.

Cookies