Metrorex investește 5 milioane de euro în stațiile de metrou. Se dorește crearea unui mediu sigur pentru nevăzători în subteran

12 ian. 2022
1800 afișări
Metrorex investește 5 milioane de euro în stațiile de metrou. Se dorește crearea unui mediu sigur pentru nevăzători în subteran
Metrorex investește 5 milioane de euro în stațiile de metrou. Se dorește crearea unui mediu sigur pentru nevăzători în subteran | Sursă foto: Facebook- Metrorex

Persoanelor ce au deficiențe de vedere le este foarte dificil în momentul de față să circule cu metrou. Pentru a se rezolva această situație și pentru a se asigura un mediu sigur pentru ei a fost creat proiectul „Accesibilizarea stațiilor de metrou în funcție pentru persoanele cu deficiențe de vedere”.

Se dorește ca prin această inițiativă a Ministerului Transporturilor și a Metrorex să fie încurajată folosirea metroului de către persoanele nevăzătoare sau cu probleme foarte grave de vedere.

Metrorex investește 5 milioane de euro în stațiile de metrou

Ministerul Transporturilor și Metrorex au semnat un contract de finanțare pentru proiectul „Accesibilizarea stațiilor de metrou în funcție pentru persoanele cu deficiențe de vedere”. Acest lucru a fost anunțat printr-un comunicat dat de Metrorex, astăzi 12 ianuarie 2022.

Valoarea totală a acestui contract este de 24.128.276 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 4,9 milioane de euro. Prin implementarea acestor rute ghidate destinate persoanelor ce au deficiențe de vedere se dorește creșterea viteza pietonala de deplasare și crearea unor condiții propice pentru publicul-țintă.

Hărțile de la metrou vor fi scrise și în alfabetul Braille

În ajutorul celor ce au ce au probleme grave de vedere, se vor monta benzi speciale, ce vor fi confecționate din dale ceramice și elemente de oțel inoxidabil. De asemenea se vor monta și panouri informative de ghidaj, scrise în alfabetul Braille. Acestea le vor oferii nevăzătorilor informații despre stația în care se află. Hărțile liniilor de metrou vor fi și ele scrise în acest alfabet. Proiectul are ca obiectiv accesibilizarea stațiilor de metrou pentru a facilita deplasarea persoanelor cu deficiențe de vedere.

Avantajul principal al acestui proiect în reprezintă asigurarea accesului la metrou pentru persoanele ce au deficiențe de vedere și crearea unor condiții sigure și comode de călătorie pentru aceștia. Prin utilizarea metroului ca și mijloc de transport, s-ar putrea asigura degrevarea traficului rutier, și reducerea emisiilor poluante din regiune, după cum este prezentat în cominucat.

Cookies