ARHIVA B365

Metrorex începe, joi, probele la staţiile Pajura şi Parc Bazilescu

Lucrările de structură a tunelelor şi celor două staţii aferente au fost finalizate în partea a doua a anului 2010, iar lucrările privind finisajele şi montajul echipamentelor au început în ianuarie. Conform graficelor de execuţie şi a angajamentelor asumate de constructori şi beneficiar, stadiul actual al lucrărilor permite recepţia lucrărilor pe tipuri de instalaţii şi faze de execuţie.

Conform ordinului MTI, recepţia şi probele de sistem încep la data de 16.06.2011 şi se desfăşoară în cadrul a şapte subcomisii de specialitate grupate pe tip de specialităţi şi activităţi: construcţii, arhitectură şi edilitare, instalaţii electroenergetice, instalaţii generale – ventilaţie, sanitare, lifturi şi escalatoare, instalaţii de automatizări şi telecomunicaţii, material rulant, cale de rulare şi şina a 3-a, probe tehnologice şi probleme economice”, se arată într-un comunicat de presă.

Ambele staţii au fost anunţate a fi gata la 1 iulie.

În planurile de extindere ale Metrorex pe magistrala 4 se află încă un tronson cu lungimea de 2,5 kilometri şi două staţii, Laminorului şi Lac Străuleşti, pentru care lucrările de construcţie ar putea începe în cursul anului viitor. Costurile în acest caz sunt estimate de autorităţi la 700 milioane lei. “Având în vedere faptul că lucrările încep într-un an şi ar dura cam doi ani, estimez că undeva aproape de 2015 acest tronson spre Lac Străuleşti ar deveni funcţional pentru călători”, declara în luna februarie pentru B365.ro directorul Metrorex S.A. Gheorghe Udrişte.

Tot linia 4 de metrou ar urma să fie prelungită până la Gara Progresul din cartierul Berceni, trecând prin staţiile Haşdeu, Palatul Parlamentului, Catedrala Mântuirii Neamului şi Eroii Revoluţiei. Pentru această rută, compania de transport nu a elaborat deocamdată studiul de fezabilitate.

CITEȘTE ȘI Staţiile de metrou Pajura şi Bazilescu sunt 95% gata! VEZI AICI CUM ARATĂ


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button