LA MINE-N CARTIER

METROREX: Imobilele din zona Eroilor sunt în siguranță. Locatarii se pot muta săptămâna viitoare

Metrorex precizează, într-un comunicat de presă, că imobilele din zona Eroilor sunt în siguranță atât din punct de vedere al stabilității terenului de sub clădire, cât și din punct de vedere structural, iar locatarii se pot muta săptămâna viitoare.

‘În data de 15 februarie 2016 a fost transmisă la Metrorex expertiza care a confirmat faptul ca imobilele sunt în siguranță, atât din punct de vedere al stabilității terenului de sub clădire, cât și din punct de vedere structural. Deși clădirile nu au fost afectate în nici un fel ca urmare a evenimentului, pentru siguranță s-au efectuat lucrări de consolidare a terenului de sub clădiri și din jurul acestora’, se arată în document.

Metrorex mai precizează că a transmis o adresă catre Constructor si, spre stiinta, catre Consultant si Inspectoratul de Stat in Constructii, cu rezultatele expertizei:

Din discutiile purtate cu Constructorul, a rezultat ca acesta s-a angajat sa execute in locuinte lucrari de inlocuire a unor instalatii, precum si lucrari de vopsitorie, finisaje, etc. S-a stabilit de comun acord cu locatarii ca dupa finalizarea acestor lucrari, incepând cu saptamâna viitoare acestia se pot muta in locuinte.

Metrorex a manifestat o preocupare si o implicare permanenta privind determinarea constructorului de a urgenta lucrarile de consolidare. In acest sens Metrorex a initiat si participat la sedinte de lucru cu constructorul, proiectantul, consultantul si alti specialisti (verificatori de proiecte, experti) pentru a identifica masurile necesare, care au fost implementate in regim de urgenta reducând durata de executare a lucrarilor.

Astfel, Metrorex a contractat expertize de specialitate in:

– constructii hidrotehnice – expertize tehnice pentru stabilirea de solutii de punere in siguranta a constructiilor (retele) din zona afectata;

– geotehnica si fundatii – expertize geotehnice menite sa determine cauzele care au favorizat producerea incidentului, precum si solutiile de punere in siguranta si consolidare a terenului din zona afectata;

– constructii civile – expertize tehnice pentru stabilirea de solutii de punere in siguranta a cladirilor din zona afectata.

Pentru a se evita o noua restrictionare a circulatiei, Metrorex a solicitat ca in perioada in care circulatia de pe bd. Eroilor este restrictionata, sa se realizeze si accesul care subtraverseaza acest bulevard. Aceste lucrari ar fi necesitat conform graficului o intrerupere a traficului in zona timp de trei luni – perioada prevazuta in proiect si programata pentru luna mai 2016.”

Problemele pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari din Bucureşti au apărut pe 12 decembrie, când terenul s-a surpat din cauza lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou, existând riscul de prăbuşire a şoselei. Incidentul a fost semnalat de firma care face lucrări de modernizare şi extindere la metrou, iar circulaţia în zonă – unde se află mai multe vile – a fost închisă.

După surparea şoselei, au fost evacuaţi 14 adulţi şi trei copii din imobilele afectate. Antreprenorul a asigurat cazarea, patru dintre cei evacuaţi fiind cazaţi la un hotel. Ceilalţi locatari evacuaţi au refuzat cazarea la hotel şi au mers la cunoscuţi, preciza Metrorex.

Potrivit municipalităţii, costurile pentru refacerea infrastructurii, inclusiv a celei subterane, în zona Eroilor, vor fi decontate de constructor, asocierea Astaldi (Italia) – FCC Construccion (Spania) – Delta ACM (Romania) – AB Construct (România).


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button