Magistrala 7 de metrou: Bragadiru – Voluntari, consultanţă de 15 milioane euro

de:
28 ian. 2011
15 Afișari
Magistrala 7 de metrou: Bragadiru - Voluntari, consultanţă de 15 milioane euro

Magistrala 7 de metrou, care va asigura legătura pe direcţia Sud-VEST – Nord-EST a municipiului Bucureşti, va pleca din cartierul Rahova şi va ajunge în Colentina, prin extensiile prevăzute de localităţile Bragadiru respectiv Voluntari. Compania a explicat necesitatea realizării noii linii de metrou prin faptul că tot mai mulţi bucureşteni se mută de la bloc la casă particulară.

„Ținându-se cont de tendinţa/presiunea imobiliară pentru extindere generată de preferinţa majorităţii populatiei urbane pentru locuinţe individuale sau colective mici, după 30 de ani de locuire colectivă în cartierele dormitor şi având în vedere modelele de evoluţie ale altor metropole şi prevederile PUG, se poate afirma că Bucureştiul exercită o presiune permanentă pentru extinderea limitelor sale către exterior”, se motivează în documentul Metrorex.

Conform caietului de sarcini, magistrala 7 va avea lungimea de 25 de kilometri şi va număra aproximativ 30 de staţii, un depou şi o parcare.

Magistrala 7 va avea corespondenţă cu toate liniile de metrou aflate în funcţiune, trenurile de transport urmând să asigure o capacitate de 1.250 de călători/tren pentru o circulaţie la o capacitate de transport de 50.000 călători pe oră pe fiecare sens de mers la o frecvenţă de 90 secunde.

Linia 7 de metrou ar urma să fie realizată printr-un parteneriat public-privat, durata de execuţie a lucrărilor fiind estimată la şapte-opt ani. Documentaţia şi indicatorii tehnico-economici privind costurile totale ale investiţiei în magistrala Voluntari-Bragadiru ar urma să fie elaborate într-un interval de circa un an.

De curând, Metrorex a lansat licitaţia şi pentru Magistrala 5, tronsonul Eroilor-Piaţa Iancului.

Metroul ar urma să se extindă, până în 2019, şi până la aeroportul Otopeni.

Cookies