Metrorex cere demolarea chioşcurilor din jurul gurilor de metrou

de:
24 aug. 2016
2 Afișari
Metrorex cere demolarea chioşcurilor din jurul gurilor de metrou

Pe lângă terenurile din subteran, Metrorex are în administrare şi terenurile de la suprafaţă, din jurul staţiilor de metrou.

SC Metrorex SA are în administrare, în baza contractului de concesiune încheiat cu Ministerul Transporturilor, terenurile aferente construcţiilor subterane şi supraterane ale accesurilor în staţii, prizelor de ventilaţie, căminelor şi depourilor„, declară reprezentanţii companiei.

Astfel, în conformitate cu HG nr.482/1999 de înfiinţarea a Metrorex, terenurile sunt înregistrate în evidenţa societăţii ca bunuri proprietate publică a statului. Oficialii Metrorex au mai spus că zona de 10 metri din jurul staţiilor este considerată a fi una de siguranţă.

Prin Ordinul Ministerului Transporturilor nr.187/1993 a fost aprobat Normativul pentru stabilirea zonei minime de siguranţă, protecţie şi funcţionalitate a metroului, care a instituit o zonă de siguranţă, protecţie şi funcţionalitate care are un regim reglementat numai din punct de vedere a executării construcţiilor. În cazul accesurilor în staţii, această zonă de siguranţă este de 10 metri, iar în cazul tunelurilor şi galeriilor de metrou aceasta variază (maxim 10 m) în funcţie de adâncimea la care acestea au fost construite„, au detaliat reprezentanţii companiei de metrou, potrivit economica.net.

Marin Aldea, directorul general al Metrorex, spune că în acea zonă de siguranţă de 10 metri din jurul staţiilor nu ar trebui să existe chioşcuri. Tocmai de aceea, Metrorex a cerut anul acesta primăriilor de sector să ia măsuri cu privire la acele spaţii comerciale.

Cookies