Metrorex are un nou director general. Cine a ajuns la conducerea companiei după raportul Corpului de Control

09 mart. 2021
122 Afișari
Metrorex are un nou director general. Cine a ajuns la conducerea companiei după raportul Corpului de Control

Schimbare importantă la Metrorex. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că de marți compania de transport va avea un nou director. Acesta a ocupat funcția de președinte al Consiliului de Administraţie Romaero Băneasa.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat pentru Radio România Actualități, că economistul Ştefan Paraschiv, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie Romaero Băneasa va fi numit marţi, Director General Metrorex.

Ce are de făcut noua conducere Metrorex

Ministrul a mai spus că noua conducere a Metrorex trebuie să vină cu soluții pentru rezolvarea problemelor urgente. Printre acestea se numără și aprobarea bugetului Metrorex, buget care permite păstrarea salariilor majorate cu 18 procente doar dacă se fac reduceri de personal.

,,Obiectivele sunt în primul rând cele care rezultă din Raportul Corpului de Control al Ministrului Transporturilor. Rezolvarea problemelor precum situaţia financiară a Companiei şi găsirea unui echilibru între cheltuieli şi venituri. Lucrurile au ajuns într-un punct în care nu sunt sustenabile sub nicio formă, doar 30 % din cheltuielile Metrorex sunt acoperite din venituri apoi vorbim despre incertitudinea juridică a spaţiilor comerciale de la metrou (nr. deţinute de Minister dar pentru care Sindicatul încasează o chirie mai mare 64%”, spune ministrul.

Adoptarea Bugetului Metrorex

Ulterior, ministrul Transporturilor a fost întrebat dacă Bugetul Metrorex poate fi adoptat dacă se păstrează actele de cheltuieli.

”Legea Bugetului prevede că, pentru companiile de stat cu pierderi, cheltuielile salariale nu pot depăşi nivelul de la începutul anului 2020. Există posibilitatea ca Metrorex să redevină o companie pe baze sănătoase prin ajustarea cheltuielilor salariale raportat la veniturile acesteia “ a explicat la RRA, Cătălin Drulă.

Este de menționat că luni, 8 martie, a fost publicată forma finală a aportului Corpului de Control al Ministrului Transporturilor din care reiese că, anul trecut, cheltuielile cu salariile pentru timpul efectiv lucrat au fost de 270 de milioane de lei în timp ce valoarea totală a sporurilor acordate a fost de 234 de milioane de lei, adică 87 %.

Cookies