Metrorex are un nou Consiliu de Administrație profesionist. Sorin Grindeanu: Selecția a fost realizată de o firmă specializată

06 feb. 2023
212 Afișari
Metrorex are un nou Consiliu de Administrație profesionist. Sorin Grindeanu: Selecția a fost realizată de o firmă specializată
Metrorex are un nou Consiliu de Administrație profesionist. Sorin Grindeanu: Selecția a fost realizată de o firmă specializată | Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat începând de luni, 6 februarie 2023, compania Metrorex va avea un Consiliu de Administrație profesionist.

Consiliu de Administrație profesionist pentru Metrorex

Sorin Grindeanu a transmis, printr-o postare făcută pe pagina de Facebook, că începând de astăzi Metrorex va avea un nou Consiliu de Administrație profesionist. Acesta a fost ales în baza principiilor managementului corporativ, după cum informează ministrul Transporturilor.

De asemenea, Sorin Grindeanu a transmis că selecția noului Consiliu de Administrație a fost făcută de către o firma specializată în acest domeniu.

Aștept de la membrii noului Consiliu de Administrație rezultate manageriale care să transforme Metrorex într-o companie performantă capabilă să asigure servicii de calitate, transmite Sorin Grindeanu.

Te-ar mai putea interesa și: 

Urmează alte patru companii

Ministrul Transporturilor a anunțat că în zilele următoare va fi semnată documentația pentru Consiliile de Administrație pentru alte patru companii. Mai precis, este vorba despre:

  • Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR),
  • CNIR,
  • CFR SA (Infrastructură),
  • CFR Călători.

În vara anului trecut, Sorin Grindeanu anunța că dorește să schimbe atât Consiliul de Administrație, cât și directorul general al companiei Metrorex. Scopul acestei schimbări este de a profesionalizarea societății, astfel încât aceasta să nu mai fie subvenționată din banii românilor.

Metrorex are un director general și are și un Consiliu de Administrație, e o companie. Nu are de ieri-de azi aceste probleme și nu sunt singurele. Până la sfârșitul anului, tot ceea ce înseamnă Consiliu de Administrație, director general, vor fi selectați și am dat drumul la acest lucru pe 109, adică pe acea Ordonanță 109. Tot acest lucru sper să ducă la o profesionalizare mai mare în activitatea Metrorex, declara Ministrul Transporturilor în vara anului 2022.

La momentul respectiv, ministrul declara că directorul general al Metrorex şi Consiliul de Administrație sunt răspunzătorii pentru întârzierile ce au avut loc anul trecut la metrou și pentru faptul că pe traseu erau scoase puține trenuri.

Cookies