Metrorex ar putea rămâne fără servicii de mentenanță. Compania are datorii de 160 de milioane de lei către firma Alstom

26 iun. 2022
560 Afișari
Metrorex ar putea rămâne fără servicii de mentenanță. Compania are datorii de 160 de milioane de lei către firma Alstom
Metrorex ar putea rămâne fără servicii de mentenanță. Compania are datorii de 160 de milioane de lei către firma Alstom | Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Compania care se ocupă de mentenanța metroului din București, Alstom, a anunțat că Metrorex are datorii de 33 de milioane de euro, iar dacă acestea nu vor fi achitate va suspenda prestarea serviciilor, începând cu luna iulie.

Metrorex: Datorii de 160 de milioane de lei către firma de mentenanță

Președintele Alstom pe Europa, Gian Luca Erbacci, a declarat într-un interviu pentru news.ro Metrorex are o datorie de circa 33 de milioane de euro, adică 160 de milioane de lei către societate ce asigură mentenanța flotei de metrou.

Această sumă reprezintă serviciile oferite pe un an de zile, ce nu au fost nici până acum plătite.

În cazul în care Metrorex nu va achita dările avute, Alstom ia în considerare sistarea progresivă a serviciilor oferite, de la începutul lunii următoare.

Președintele Alstom pe Europa, Gian Luca Erbacci, a declarat următoarele:

Am suportat toate costurile: ne-am plătit furnizorii la zi, am plătit salariile angajaților la zi. Din suma totală datorată, de peste 160 de milioane lei, echivalentul a 33 milioane euro, peste 140 de milioane lei provin din contractul anterior, pentru servicii prestate în cursul anului 2021, iar 20 de milioane lei pentru facturi restante în contractul început la 1 ianuarie 2022.

Sistare serviciilor ar duce la oprirea metrourilor

Compania Alstom a informat și că până la acest moment s-au făcut demersurile amiabile pentru a se recupera suma restantă de la Metrorex. Pentru că acestea nu au dat roade, compania a deschis două acțiuni la Tribunalul București.

După epuizarea tuturor demersurilor contractuale și legale, dacă nimic nu se schimbă, compania ia în calcul suspendarea serviciilor de mentenanță, ceea ce va duce la oprirea metroului pentru că trenurilor nu pot circula dacă nu sunt la zi cu mentenanța., a declarat președintele companiei pentru news.ro.

Oprirea completă a serviciilor de mentenanță rămână încă o ultimă opțiune, în cazul în care Alstom nu va reuși să își recupereze banii.

Compania a asigurat serviciile de mentenanță pentru Metrorex în ultimii 18 ani, iar în acest timp disponibilitatea flotei a crescut de la 60%, cât era în anul 2004, la 100%, în anul 2022.

Cookies