ARHIVA B365

Metrorex ar putea avea un nou DIRECTOR GENERAL până la sfârșitul acestei LUNI

Faza actuală a procedurii de selecție și numire a Directorului General Metrorex este aceea de pregătire a interviurilor persoanelor selectate pe lista scurtă„, a menționat Alexandrescu, potrivit economica.net.

Astfel, Comitetul de Remunerare și Numiri Metrorex se află în posesia listei scurte, care este acum „populată cu numele a 6 persoane”.

Pentru a urma principiului echității șanselor tuturor candidaților, în această fază, componența acestei liste nu este publică„, a explicat Alexandrescu.

Mihai Alexandrescu estimează că, dacă procesul va urma un curs normal, fără întârzieri sau amânări ce pot surveni din terțe cauze, independente de voința sau puterea candidaților, a membrilor Comitetul de Nominalizare și Remunerare al Consiliului de Administrație Metrorex sau a altor factori ce ar putea prelungi acest proces (de ex. respingerea de către Adunarea Generală a Acționarilor a Metrorex a planului de management propus de către Directorul General nominalizat), atunci ar trebui ca până la sfârșitul lunii mai, Comitetul de Nominalizare și Remunerare Metrorex să fie în poziția de a numi noul Director General Metrorex. Comitetul de Nominalizare și Remunerare Metrorex trebuie să supună votului plenului Consiliului de Administrație Metrorex propunerea sa de nominalizare, înainte de faza propunerii planului de management de către directorul general nominalizat.

Acordăm criteriilor ca cetățenia, naționalitatea, vârsta, religia sau sexul, egalitatea șanselor și nu în ultimul rând transparenței decizionale o abordare nondiscriminatorie, Metrorex fiind un angajator al oportunităților egale, căutând pentru Metrorex directorul general, profesionistul care să conducă metroul bucureștean spre țintele de calitate și eficiență economică asumate de Consiliul de Administrație al Metrorex„, a conchis Alexandrescu.

Comitetul de Nominalizare și Remunerare al Consiliului de Administrație al Metrorex a demarat procedura de selecție și numire a Directorului General Metrorex, împreună cu firma de consultanță în recrutarea resurselor umane George Butunoiu și Asociații, firma ce a câștigat licitația pentru această selecție.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button