Metrorex anunţă licitaţia pentru recuperarea metroului blocat în depoul Berceni

de:
29 ian. 2020
0 Afișari
Metrorex anunţă licitaţia pentru recuperarea metroului blocat în depoul Berceni

„Obiectul procedurii de achiziţie îl reprezintă ‘Proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie pentru punerea în siguranţă a trenului CAF 1322-2322 din Depoul subteran Berceni (ridicare, degajare şi repunere pe şine)'”, se precizează în comunicatul Metrorex.

Data limită până la care cei interesaţi pot depune oferte este 13 februarie 2020, iar durata estimată a contractului este de maxim 90 zile, menţionează sursa.

Valoarea estimată a contractului este de 500.000 de lei plus TVA.

Operatorii economici interesaţi să participe la licitaţie trebuie să fie autorizaţi şi supravegheaţi din punct de vedere tehnic şi să facă dovada omologării tehnico-feroviare sau, după caz, a deţinerii unui agrement feroviar pentru activităţile care fac obiectul contactului, notează Metrorex.

Având în vedere complexitatea operaţiunilor implicate, până la data lansării licitaţiei, Metrorex a achiziţionat serviciile de specialitate ale unui expert tehnic autorizat în siguranţa construcţiilor, se menţionează în comunicat. Expertul tehnic a întocmit un raport cu privire la siguranţa structurii Depoului Berceni astfel încât să fie identificate posibilităţile tehnologice şi soluţiile de intervenţie necesare pentru eliberarea trenului implicat în incident, potrivit sursei.

Metrorex aminteşte că un tren de metrou remorcat de către o locomotivă, aflat în activitate de manevră în depoul Berceni, a fost implicat într-un incident, pe 26 ianuarie 2019. Trenul implicat în incident circula fără călători. Evenimentul a fost investigat de către o comisie a AGIFER.

Comunicatul Metrorex a fost transmis după ce Organizaţia Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou (USLM) a organizat o conferinţă de presă la locul accidentului, Depoul Berceni, unde garnitura de metrou deraiată se găseşte în aceeaşi poziţie ca în urmă cu un an, când s-a produs evenimentul.

Cookies