ARHIVA B365

Metrorex anunţă ce lucrări s-au făcut la Eroilor, pentru remedierea carosabilului surpat

Astfel s-au realizat:

– injectii de consolidare cu mortar de ciment cu presiune scazuta în terenul de sub fundatia cladirii afectate de pe strada Eroilor Sanitari;

Bucureştenii evacuaţi din case, din cauza surpării de la Eroilor, cazaţi la hotel

Patru bucureşteni care au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele din zona Eroilor, după ce lucrările la metrou au provocat surparea carosabilului, au fost cazaţi la hotel pe cheltuiala Metrorex. Ceilalţi 10 au preferat să stea la rude.

– umplerea cavitatilor ce corespund putului deteriorat pentru a sigila în exterior peretii mulati si pentru a bloca permanent fluxul apei care a generat fenomene de tasare de teren;

– consolidarea generealizata a întregii suprafete deteriorate a carosabilului printr-o serie de perforari si prin injectarea de mortar de ciment la adâncimi variabile, în functie de stratigrafie si de nivelul pânzei freatice;

Cum arată porţiunea de pe Bulevardul Eroilor unde s-a surpat carosabilul FOTO

Muncitorii au început lucrările în zona Eroilor, la porţiunea în care s-a surpat carosabilul din cauza lucrărilor la metrou.

– executia unui ecran de piloti secanti în zona adiacenta utilajului TBM intrat deja partial în statie, pentru a asigura pe viitor strapungerea completa în conditii etanse si în teren consolidat;

– executia de puturi de epuisment suplimentare la statia Eroilor 2;

– refacerea utilitatilor afectate de fenomenul produs;

RATB înfiinţează o nouă staţie, în zona Eroilor. Ce autobuze opresc aici

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a decis să înfiinţeze o nouă staţie, în zona Eroilor. În această staţie opresc autobuzele care vin dinspre Drumul Taberei spre centrul oraşului.

Asiguram pe toti locuitorii zonei ca S.C Metrorex S.A va monitoriza toate aceste interventii, care au drept scop restabilirea situatiei pre-existente si reluarea lucrarilor în conditii normale, anunţă Metrorex intr-un comunicat de presa remis la redactie. 

Traficul rutier în zona Eroilor a fost ÎNCHIS pentru 30 de zile. Care sunt RUTELE OCOLITOARE

Primăria Capitalei anunţă, într-un comunicat de presă, că restricțiile de circulație în zona Eroilor se mențin pentru cel puțin 30 de zile, perioadă în care traficul rutier dinspre cartierele Drumul Taberei și Militari către centrul Bucureștiului se va desfășura pe rute ocolitoare.

Restricțiile de circulație au fost instituite, încă de sâmbătă, din cauza tasării unei porțiuni de carosabil la intersecția Bulevardul Eroilor cu Bulevardul Eroii Sanitari, situație cauzată de o surpare a pământului în timpul lucrărilor de extindere a liniei de metrou Eroilor – Drumul Taberei. Atunci, Municipalitatea a anunţat că traficul rutier pe bulevardul Eroilor intre str. Carol Davila si Pod Eroilor si pe bulevardul Eroilor Sanitari intre str. Carol Davila si Piata Operei, a fost intrerupt, din cauza surparii terenului, existand riscul de prabusire a carosabilului.

Astfel, s-a închis circulaţia pe următoarele străzi:

– pe bd. Eroilor, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila, iar pe sensul spre periferie, de la Splaiul Independenţei

– pe bd.Eroii Sanitari, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila.

După instituirea acestor restricţii de trafic, circulația rutieră auto se va desfășura pe următoarele rute ocolitoare:

Sensul de coborâre dinspre cartierele Drumul Taberei și Militari se va face prin Șoseaua Pandurilor – Calea 13 Septembrie, precum și prin Șoseaua Geniului – Șoseaua Cotroceni.

Pe sensul spre urcare către cele două cartiere, circulația rutieră se va desfășura prin Splaiul Independenței – Șoseaua Cotroceni – Șoseaua Geniului; Șoseaua Cotroceni – Bulevardul Iuliu Maniu – Bulevardul Vasile Milea și prin Splaiul Independenței – strada Elefterie – Bulevardul Eroilor.

„Primăria Capitalei adresează un apel public rezidenților din strada Dr Gheorghe Marinescu și Elefterie – proprietari de mașini – să elibereze carosabilul de autoturismele parcate pe aceste artere. Pe cele două artere se va institui, încă de duminică, restricția de „oprire interzisă”, măsură care ajută în procesul de fluidizare al traficului.

De asemenea, ca măsură de fluidizarea traficului, Brigada de Poliție Rutieră, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și Poliția Locală a Sectoarelor 1, 3, 4, 5 și 6 vor suplimenta cu 40 de echipaje numărul de echipaje în stradă, față de prezența constantă pe arterele Capitalei în condiții normale de trafic”, anunţă Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button