Metrorex anunță cât de mult a pierdut de fapt după protestele spontane de la metrou. Sindicaliștii, obligați să scoată banii din buzunar

29 mart. 2021
167 Afișari
Metrorex anunță cât de mult a pierdut de fapt după protestele spontane de la metrou. Sindicaliștii, obligați să scoată banii din buzunar

Acţiunea ilegală de ocupare a metroului bucureştean a produs pagube de aproximativ 2,827 milioane de lei iar Metrorex se va îndrepta împotriva celor responsabili folosind toate mijloacele legale la dispoziţie, subliniază operatorul într-un comunicat transmis luni.

„Acţiunea ilegală de ocupare a metroului bucureştean a produs pagube de 2.826.642 lei. Compania Metrorex a finalizat cuantificarea preliminară a pierderilor înregistrate în urma blocării ilegale a circulaţiei metroului din ziua de 26 martie.

După media ultimelor trei zile de vineri, pierderile din vânzări sunt estimate la 450.028 lei. Pentru angajaţii care au venit la lucru normal, dar nu au putut munci, Metrorex a plătit venituri brute de 339.761 de lei. Şi acestea sunt pagube provocate companiei. Şi pentru că metroul nu a circulat, compensaţia pentru serviciu public prestat nu va fi încasată. Valoarea aferentă unui număr mediu de 25.000 km se ridică la 2.036.853 lei”, se arată în comunicatul Metrorex.

Sindicaliștii vor fi obligați să plătească pagubele

În context, Metrorex subliniază că se va îndrepta împotriva celor responsabili de aceste pagube folosind toate mijloacele legale la dispoziţie.

Circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată vineri, 26 martie, de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea trenurilor de pasageri.

Cookies