ȘTIRI

Metrorex, acuzat că vrea să atribuie un contract „cu dedicaţie”, pentru Magistrala 5

Procedura este programată să se încheie în data de 25 august, când vor fi deschise toate ofertele. Potrivit criteriilor de evaluare, preţul reprezintă partea predominantă, acordându-se 120 de puncte, adică 60% din total. Alte 80 de puncte se acordă pentru criteriile tehnice, cu 40% pondere în total.

O serie de participanţi acuză, însă, că formulările sunt introduse astfel încât numai CAF să le poată îndeplini, informează Adevarul . Cel dintâi criteriu contestat îl reprezintă faptul că primul tren trebuie livrat în maximum 22 de luni, iar alte 12 trebuie livrate în 6 luni de la acel moment. Acestea acontează 24 de puncte din cele 80 acordate din punct de vedere tehnic, respectiv 12% din total. Un alt criteriu contestat îl constituie faptul că garniturile trebuie să aibă maximum 180 de tone fără pasageri, însă trenurile moderne pot fi mai grele de atât şi să fie concomitent şi mai eficiente din punct de vedere al consumului energetic. Companiile citate de Adevărul au solicitat să nu le fie precizat numele, deoarece procedurile de licitare sunt în derulare.

Aurel Radu, directorul general al Metrorex, a declrat pentru sursa citată că termenul de 22 de luni pentru predarea trenurilor vine ca urmare a condiţiilor impuse de Comisia Europeană, în caz contrar Metrorex urmând a pierde fondurile europene pe care le-a accesat pentru realizarea Magistralei 5.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button