ARHIVA B365

Metrorex: Accesul la metrou prin SMS nu va mai fi posibil de vineri, 15 august

Accesul la metrou prin SMS nu va mai fi posibil începând de vineri, informează Metrorex. Metrorex și Telcor au avut o convenție de colaborare privind un experiment tehnic pentru accesul în metrou, utilizând tehnologia data-over-voice. Aceasta convenție a expirat la 30 iunie 2014.

„Anuntam publicul calator cu metroul despre faptul ca operatorul de telefonie mobila Orange a comunicat Metrorex sistarea accesului la SIM-ul aferent serviciului de acces la metrou prin intermediul telefonului mobil. Valoarea calatoriilor neutilizate pana la aceasta data va fi restituita de operatorul de telefonie mobila. Metrorex cere scuze calatorilor care utilizeaza acest sistem pentru disconfortul creat si multumeste pentru intelegere”, a transmis Metrorex călătorilor prin SMS, vineri, 15 august.

„Reamintim publicului calator ca incepand din 15.08.2014 accesul la metrou prin SMS nu va mai fi posibil. Valoarea calatoriilor neutilizate pana la aceasta data va fi restituita si evidentiata pe urmatoarea factura emisa de operatorul de telefonie mobila, iar pentru utilizatorii pre-pay suma va fi creditata in contul cartelei detinute”, se mai arată în mesajele transmise vineri, 15 august, de Metrorex.

În aprilie 2013, Metrorex a lansat o soluție tehnologică care permitea călătorilor să folosească telefonul mobil pentru plata și accesul la metrou. Soluția implementată de Metrorex putea fi utilizată de pe orice model de telefon mobil, indiferent de performanțele tehnice.

Clienții plăteau călătoria cu metroul prin transmiterea unui SMS la numărul scurt 1700, primind ulterior confirmarea plății imediat, tot prin SMS. Accesul în stație se realiza prin apelarea gratuită a numărului 1700 și apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate în stațiile de metrou, în zona de acces peron.

Serviciul de achiziționare a titlurilor de călătorie folosind telefonul mobil se bazează pe tehnologia Data-Over-Voice, serviciu unic în lume, iar Metrorex este singurul beneficiar al acestei tehnologii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button