Metrorex a semnat deja contractul pentru prelungirea Magistralei de metrou M5 de la Eroilor la Iancului

29 oct. 2021
493 Afișari
Metrorex a semnat deja contractul pentru prelungirea Magistralei de metrou M5 de la Eroilor la Iancului
Metrorex a semnat deja contractul pentru prelungirea Magistralei de metrou M5 de la Eroilor la Iancului

Metrorex a semnat vineri contractul pentru prelungirea Magistralei de metrou M5 de la Eroilor la Iancului, asta după ce stațiile din Drumul Taberei au fost finalizate anul trecut. Când vom putea să oprim la stația de metrou Cișmigiu.

Compania Metrorex a anunțat vineri că a semnat contractul pentru proiectarea secţiunii Eroilor – Iancului pe Magistrala de metrou M5.

Continuă magistrala M5 până la Iancului, anunță Metrorex

Astfel, conform unui comunicat, câştigătorul licitaţiei este asocierea 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding S.R.L. & Metrans Engineering S.R.L. Surprinzător este faptul că Metrans este şi proiectantul primei linii de metrou din Cluj-Napoca, ce ar urma să fie construită în curând.

Contractul actual are o valoare de 70 de milioane de lei şi o perioadă de implementare de 60 de luni.

Conform Metrorex, secţiunea centrală a Magistralei M5 Drumul Taberei – Pantelimon are o lungime totală de 5,5 kilometri. De asemenea, sunt prevăzute şase staţii, conform secretarului de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu.

„Am semnat contractul de proiectare şi asistenţă tehnică pentru linia de metrou M5 secţiunea Eroilor – Piaţa Iancului. Această secțiune va asigura legătura între Estul și centrul orașului, precum și conexiunea cu Magistrala M4 Gara de Nord – Gara Progresu, cu Magistrala M2 Berceni – Pipera și cu Magistrala 1 Pantelimon – Dristor.

Secțiunea Eroilor – Piața Iancului va avea o lungime de 5,4 km și 6 stații, respectiv Hașdeu, Cișmigiu, Universitate, Calea Moșilor, Traian, Piața Iancului. Valoarea proiectului este de 2,9 miliarde de lei cu TVA, iar lucrarea va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat și din surse proprii”, a transmis Scrioşteanu.

Semnarea contractului de proiectare a transmisă încă de la începutul lunii septembrie, atunci când fostul ministru Cătălin Drulă a făcut o conferință de presă pentru a da vestea. Totuși, procedura a fost amânată din cauza unei contestaţii.

Anunțul a fost făcut și de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu

Irinel Ionel Scrioșteanu a explicat că dezvoltarea metroului din București continuă.

„După ce anul trecut am pus în funcțiune primele 10 stații care traversează Drumul Taberei, Magistrala M5 merge mai departe cu încă șase stații. Am semnat contractul de proiectare și asistență tehnică pentru linia de metrou Magistrala M5 Secțiunea Eroilor – Piața Iancului”, a mai spus secretarul de stat în MT.

Cookies