Metrorex a demarat o campanie împotriva tentativelor de suicid de la metrou: Călătoria continuă. Alege viaţa!

06 oct. 2021
325 Afișari
Metrorex a demarat o campanie împotriva tentativelor de suicid de la metrou: Călătoria continuă. Alege viaţa!
Metrorex a demarat o campanie împotriva tentativelor de suicid de la metrou: Călătoria continuă. Alege viaţa!

Metrorex a demarat recent, alături de Asociaţia Happy Minds, o campanie împotriva tentativelor de suicid de la metrou sub sloganul Călătoria continuă. Alege viaţa! Decizia vine după ce miercuri dimineață a avut loc o nouă tentativă de suicid în subteran.

Compania Metrorex și Asociaţia Happy Minds au realziat recent o colaborare, prin proiectul depreHUB, și au lansat începând de miercuri campania ‘Călătoria continuă. Alege viaţa!’.

Campanie Metrorex împotriva sinuciderilor la metrou

„Acest proiect îşi propune prevenirea şi descurajarea tentativelor de suicid ce au loc în incinta metroului, precum şi oferirea de suport psihologic imediat, prin consiliere telefonică, celor care manifestă un risc suicidar. Metrorex şi depreHUB pun la dispoziţia celor care se află în criză emoţională două linii telefonice de suport psiho-emoţional oferite de partenerii noştri depreHUB: 0374.456.420 (pentru adulţi şi vârstnici) şi 0374.461.461 (pentru adolescenţi), un serviciu gratuit, deschis la orice oră din zi şi din noapte, susţinut de specialişti, ca prim pas spre vindecarea psihică şi emoţională”, se arată într-o informare a proiectului.

Cum vor fi îndemnați oamenii care se află în impas să nu recurgă la astfel de gesturi

Campania Metrorex se derulează în mai multe etape, pornind de la mesaje vizuale ce vor rula pe monitoarele de la nivelul peroanelor, până la afişe cu mesaje motivaţionale expuse în staţiile de metrou. Mai mult, vor exista și mesaje audio ce vor fi redate prin intermediul instalaţiilor de sonorizare în stațiile de metrou din București.

„Prin această campanie dorim să întindem o mână de ajutor acelor persoane care se află într-un impas al vieţii lor şi cărora le transmitem că există soluţii pentru orice problemă sau situaţie, încurajându-le că viaţa merge mai departe, indiferent de cât de critic este punctul în care se află. Aceasta campanie se adresează fiecaruia dintre noi, aparţinătorilor sau participanţilor la trafic. Doar împreună putem salva vieţi!”, a anunțat Ştefan Paraschiv, director general Metrorex.

Ce spun psihologii

Yolanda Creţescu, psiholog coordonator al acestei campanii alături de Metrorex, iniţiatoarea proiectului depreHUB,spune că este nevoie de campanii de prevenţie.

„Nefericitul eveniment de astăzi ne aduce din nou în atenţie că doar împreună putem să-i ajutăm pe cei din jurul nostru, că depresia este o boală a suferinţei mute şi că strigătul de ajutor, de cele mai multe ori, nu este auzit. De aceea este nevoie de campanii de prevenţie, este nevoie ca fiecare dintre noi să ne uităm în jurul nostru, să detectăm la timp suferinţa emoţională a celor din jurul nostru, redirecţionându-i spre specialişti”, a atras atenția Yolanda Creţescu.

O nouă tragedie la Metrorex miercuri dimineață

Circulaţia trenurilor de metrou s-a desfăşurat cu dificultate miercuri dimineaţa în București, între staţiile Timpuri Noi -Eroilor şi Eroilor – Petrache Poenaru, din cauza unei tentative de suicid.

„Metrorex informează că astăzi, 06.10.2021, începând cu 09:09, circulaţia trenurilor se desfăşoară cu dificultate din cauza unei posibile tentative de suicid la staţia de metrou Piaţa Unirii 1. Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară în sistem pendula între staţiile Timpuri Noi – Eroilor şi Eroilor – Petrache Poenaru”, se arată într-o informare a companiei.

Cookies