Metoda “Returul”. Un tânăr din București comanda online haine și telefoane mobile pe care le returna fictiv. L-au prins 25.000 de lei mai târziu

02 mart. 2023
1490 Afișari
Metoda “Returul”. Un tânăr din București comanda online haine și telefoane mobile pe care le returna fictiv. L-au prins 25.000 de lei mai târziu
Metoda “Returul”. Un tânăr din București comanda online haine și telefoane mobile pe care le returna fictiv. L-au prins 25.000 de lei mai târziu. Imagine simbol: Unsplash

Un tânăr din București a reușit să păcălească căteva companii de la care comanda online telefoane mobile și obiecte de îmbrăcăminte.

Bărbatul în vârstă de 21 de ani, a fost percheziționat și condus la audieri miercuri, 1 martie 2023.

Escrocul utiliza „metoda returului” pentru a face bani

Conform unui comunicat, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- DGPMB– Secția 26 Poliție, au executat un mandat de percheziție domicilară în București.

Au fost efecuate cercetări în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea acțiunii de înșelăciune în formă continuată:

În urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate de către polițiști din cadrul Secției 26 Poliție a fost identificat un bărbat, în vârstă de 21 de ani, bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune.”

În perioada 28 octombrie 2022- 9 noiembrie 2022, bărbatul ar fi comandat mai multe produse online, utilizând conturi fictive.

Metoda lui era simplă: comanda telefoane sau obiecte vestimentare, aștepta să îi ajungă comenzile, după care le dădea retur. Dar cum le dădea retur?

Bărbatul punea alte bunuri în locul produselor comandate sau deschidea și închidea ușa cușetei de retur, fără a pune nimic înăuntru.

Escrocul a făcut peste 25.000 de lei, într-un timp foarte scurt, conform unui comunicat de la DGPMB:

În fapt, în perioada 28 octombrie 2022 – 09 noiembrie 2022, bănuitul ar fi efectuat pe o platformă online mai multe comenzi de obiecte vestimentare și telefoane mobile, iar pentru o parte dintre ele ar fi utilizat conturi fictive, respectiv identități nereale. Din cercetări, s-a stabilit că acesta ar fi solicitat returul pentru fiecare comandă, iar în colete ar fi introdus alte bunuri decât cele ce au făcut obiectul comenzilor sau ar fi deschis și închis ușa cușetei de retur, fără a introduce vreun bun. Astfel, bărbatul a utilizat opțiunea de returnare rapidă a sumelor de bani, cauzând un prejudiciu de peste de 25.000 de lei.”

Escrocul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore

În urma perchezițiilor efectuate pe data de 1 martie 2023, au fost identificate mai multe dintre bunurile în cauză.

De asemenea, bărbatul a fost identificat și condus la audieri.

În cazul escorcului, a fost dispusă metoda reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere legală.

Te-ar putea interesa și:

Cookies