Metoda „Prelungitorul” sau cum îți încarci mașina electrică, dacă stai la bloc, în București. E necesar doar un prelungitor foarte lung, care să poată traversa și strada

07 apr. 2023
843 Afișari
Metoda
Metoda "Prelungitorul" sau cum îți încarci mașina electrică, dacă stai la bloc, în București. E necesar doar un prelungitor foarte lung, care să poată traversa și strada. Sursa foto: newsweek.ro

Un bucureștean deținător de mașină electrică a scos un prelungitor pe geamul de la balcon și l-a traversat strada, până în locul în care avea parcat autovehiculul.

Bucureșteanul a vrut să-și facă plinul de curent de acasă

Proprietarul unei mașini electrice care locuiește la bloc, într-un cartier din București, a găsit o metodă mai „neconvențională” pentru a-și face plinul de curent de acasă.

Din păcate, blocul în care locuia acesta nu avea parcare subterană, ci loc de parcare închiriat de la primărie peste drum.

Persoana respectivă a trebuit să se adapteze condițiilor, așa că ce s-a gândit?

Bucureșteanul avea aparatamentul la etaj, iar locul de parcare peste drum de bloc. Pentru a-și încărca mașina electrică la prețul subvenționat de 1,3 lei/ kWh, bucureșteanul a luat un prelungitor de aproximativ 50 de metri lungime, pe care l-a scos pe geamul de la balcon, l-a lăsat să coboare pe fațada blocului, după care l-a traversat strada până la locul său de parcare.

Astfel, peste noapte, bucureșteanul a reușit să își încarce mașina cu circa 20kW, luând în calcul și pierderile. Cu această cantitate, persoana respectivă poate să parcurgă aproximativ 100 de kilometri.

Mașina electrică încărcată de bucureștean la priza din apartament pare a fi, conform newsweek.ro, un Peugeot e-2008. Acel autovehicul dispune de o baterie cu capacitate utilă de 46 KW.

Prin urmare, „plinul” la prelungitor ar putea să dureze aproximativ 24 de ore.

Cât costă să îți faci plinul la mașina electrică de acasă

Conform newsweek.ro, bucureștenii își pot încărca mașina electrică la prețul de 1,3/ kWh, astfel încât prețul plinului ar fi:

  •  Plin curent Dacia Spring (baterie de 27,4 kWh): 35 lei
  •  Plin curent Volkswagen ID 3 (baterie de 58 kWh): 75 lei
  •  Peugeot e-2008 (baterie 46 kW): 60 lei
  •  Plin curent Hyundai Ioniq 5 (baterie de 77 kWh): 100 lei
  •  Plin curent Mercedes EQS SUV 450 (baterie de 107,8 kWh): 140 lei

Te-ar putea interesa și:

Cookies