Metoda „Păpușa”, acum la semafor pe la AFI Cotroceni. Mama unei jucării îmbrăcate convingător în bebeluș, care cerea bani la roșu, amendată de polițiști bucureșteni

27 mart. 2024
866 afișări
Metoda
Metoda "Păpușa", acum la semafor pe la AFI Cotroceni. Mama unei jucării îmbrăcate convingător în bebeluș, care cerea bani la roșu, amendată de polițiști bucureșteni. Sursa foto: PS6

Escrocheria cu păpușa nu e nouă, dar tot continuă, inclusiv în intersecții din București. Poliția Locală Sector 6 povestește cum o „mamă” care apela la mila bucureștenilor, în zona Afi Cotroceni, a atras atenția.

Doi polițiști au mers la fața locului și au văzut că femeia ținea în brațe o jucărie, nu un copil. Poliția Locală S6 a amendat-o și a aflat de unde provine. Oamenii legii bănuiesc că ar fi vorba de o adevărată rețea.

Escrocheria cu păpușa, la semafor în București

⚠️ Escrocheria cu păpușa continuă!
👮🏼‍♂️ O „mamă” care apela la mila trecătorilor, în zona AFI Cotroceni, a ajuns în atenția Poliției Locale Sector 6. A fost observată pe camerele video de către colegii de la Monitorizare Video, iar un echipaj de la Biroul Intervenții a fost trimis la fața locului, transmite PS6 într-o postare pe Facebook.

La fața locului s-au dus doi polițiști, iar femeia le-a zis să o lase în pace, motivul fiind „doarme copilul!”

Oamenii legii s-au convins în scurt timp că nu dormea copilul în brațele femeii, ci dormea păpușa. „Mama” ținea în brațe o păpușă din plastic, camuflată foarte bine cu fes, geacă, pulover și pantaloni. Astfel, se folosea de jucărie pentru a păcăli șoferii ce se aflau la semafor, cu scopul de a primi bani.

Sursa foto: PS6
Sursa foto: PS6

„Pare a fi o adevărată rețea”

Femeia a fost condusă la sediul Poliției Locale Sector 6, a fost legimitată și amendată. Polițiștii au aflat că aceasta este din Mizil, județul Prahova. Anul trecut, din același loc proveneau mai multe femei care cerșeau cu păpuși și au fost prinse de oamenii legii tot în Sectorul 6.

Pare a fi o adevărată rețea, căci unele dintre ele prinse în fapt figurează în baza de date cu același nume de familie și au mai fost amendate în trecut tot pentru cerșetorie, spun oamenii legii.

În ultimele trei luni, polițiștii locali au dat peste 300 de amenzi pentru cerșetorie, în valoare de 53.100 de lei.

Potrivit legii 61/1991 republicată, cei care apelează în mod repetat la mila publicului sunt amendați cu sume cuprinse între 100 și 500 de lei.

‼️ Așadar, nu vă lăsați păcăliți de astfel de impostori și, oricum, nu încurajați cerșetoria. Oamenii cu adevărat sărmani sunt altfel ajutați, a conchis sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și: O nouă metodă de înșelăciune se folosește de numele și numărul DNSC. Atacatorii apelează victimele și susțin că vor să le ajute să își recupereze banii pierduți într-un alt tip de fraudă

Cookies