ARHIVA B365

Metodă macabră de escrocherie pe stradă, în București

În perioada 15 noiembrie 2012 – 26 aprilie 2013, Poliţia Capitalei a fost sesizată de către patru părţi vătămate cu privire la faptul că, în timp ce se aflau pe stradă, au fost abordate de o femeie îmbrăcată în haine de culoare închisă, cu batic negru pe cap, care reuşea să le convingă să îi dea diverse sume de bani.

Femeia, fiind îmbrăcată în haine sobre, acosta diverse persoane pe stradă, spunându-le că fiul acesteia, în vârstă de 16 ani, a decedat, iar ea nu deţine telefon mobil, fapt pentru care le ruga să apeleze de pe telefoanele personale la numerele indicate, un doctor pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la fiul acesteia.

Părţile vătămate, dorind să o ajute pe femeie, apelau numerele de telefon primite. Le răspunde un bărbat care se prezenta a fi doctor, iar în urma discuţiilor telefonice, acesta le întărea convingerea că fiul femeii a murit. În plus, le spunea că transportul de la morgă costă 1.800 de lei.

Suspecţii au reuşit să înşele patru părţi vătămate, de la care ar fi obţinut sume de bani cuprinse între 10 şi 100 de lei.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii Secţiei 1 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune, precum şi pentru documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button