Metoda electorală „Babalau”. Nicușor Dan nu mai sperie bucureșteni cu Piedone, acum a venit rândul Gabrielei Firea. „Are toate șansele să câștige”

23 mai 2024
1197 afișări
Metoda electorală
Metoda electorală "Babalau". Nicușor Dan nu mai sperie bucureșteni cu Piedone, acum a venit rândul Gabrielei Firea. "Are toate șansele să câștige". Foto: Agerpres

Nicușor Dan a declarat că Gabriela Firea are toate șansele să câștige Primăria Capitalei. Actualul primar general spune că există două mari bazine electorale în București, de dreapta și de stânga, și o să câștige cine o să mobilizeze mai bine bazinul electoral.

Gabriela Firea are toate șansele să câștige Primăria Capitalei, spune Nicușor Dan

Actualul primar al Capitalei e explicat că alegerile sunt într-un singur tur și există două bazine mari în București, iar oamenii se orientează către cel mai bine plasat candidat. Astfel că, Gabriela Firea are șanse mari să căștige Primăria Capitalei.

Este o chestiune de mobilizare. Sunt alegeri într-un singur tur, există două bazine mari în Bucureşti, unul anti-PSD sau să-i spunem de dreapta și unul PSD sau să-i spunem de stânga. Şi în interiorul acestor bazine, fiind mai mulți candidați, oamenii se orientează către cel mai bine plasat. Deci, Gabriela Firea are toate șansele să câştige Primăria Capitalei, a explicat Nicușor Dan, joi, 23 mai, într-o conferință de presă, când a fost întrebat despre sondajul de opinie în care Gabriela Firea are 29%, fiind pe locul doi, după el și dacă există un risc ca aceasta să câștige alegerile în 9 iunie, potrivit HotNews.ro.

Nicușor Dan a fost întrebat și dacă va accepta o dezbatere electorală alături de Gabriela Firea (candidat PSD la Primăria Capitalei și Sebastian Burduja (candidat PNL la Primăria Capitalei). A spus că într-o confruntare electorală într-un singur tur contează primii doi candidați din sondaje.

Nicușor Dan spune că de 12 ani își dorește să fie două tururi și mai spune, în legătură cu dezbaterea, că așteaptă să vadă un sondaj:

Pentru Sebastian Burduja răspunsul l-am dat. Suntem într-o confruntare electorală într-un singur tur. Eu mi-aș fi dorit să fie două tururi, îmi doresc asta de 12 ani. Suntem într-o confruntare electorală într-un singur tur și atunci contează primii doi clasați. Am încercat să am o dezbatere în momentul în care era evident că pe locul doi era Cristian Popescu Piedone, domnia sa a refuzat. Acum, legat de o dezbatere cu Gabriela Firea, aștept să văd un sondaj pe care l-am făcut ca să văd cine este candidatul de pe locul doi, dacă este Gabriela Firea sau altcineva.

La începutul lunii mai, Nicușor Dan a declarat că oamenii vor vota cu el, astfel încât la Primăria Capitalei să nu iasă Firea sau Piedone:

Ce e important este că sunt două bazine mari: PSD și anti-PSD. Sau dreapta-stânga. Cristian Popescu Piedone e înaintea Gabrielei Firea. Mulți dintre ei vor vota cu mine ca fiind cel mai bine clasat ca fiind anti-PSD, astfel încât să nu iasă Cristian Popescu Piedone sau Gabriela Firea. Asta e, potrivit News.ro.

La sfârșitul lunii aprilie, Nicușor Dan spunea că principalul său contracandidat este Cristian Popescu Piedone, iar într-un sondaj comandat chiar de actualul primar al Capitalei, la începutul lunii martie, Piedone s-a clasat pe primul loc. Vezi mai multe despre acest sondaj, AICI.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies