Metoda de înșelăciune „Accidentul” continuă să facă victime în Capitală: încă două bătrâne păcălite

de:
03 oct. 2013
0 Afișari
Metoda de înșelăciune

În cursul zilei de miercuri, 2 octombrie, poliţiştii DGPMB din cadrul Secţiei 9, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – IGPR şi al Poliţiei Municipiului Galaţi, au efectuat două percheziţii domiciliare în Municipiul Galaţi, în vederea identificării şi prinderii a doi suspecţi de comiterea unor infracţiuni de înşelăciune prin telefon, prin metoda ”accidentul”.

În fapt, la mijlocul lunii august, Poliţia Capitalei a fost sesizată de o femeie în vârstă de 60 de ani, cu privire la faptul că o persoană necunoscută a contactat-o telefonic, iar sub pretextul că fiul său a fost implicat într-un accident rutier, a fost convinsă să îi dea suspectului, prin transfer bancar, suma de 5.000 de lei, pentru a o înmâna organelor de anchetă, în scopul de a obţinerii unui folos material.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii bucureşteni au identificat un bărbat de 39 de ani, în sarcina căruia au stabilit faptul că, în timp ce se afla încarcerat într-un penitenciar, ar fi contactat telefonic partea vătămată, pe care ar fi convins-o să remită banii printr-un transfer bancar.

De asemenea, în urma acţiunilor efectuate, poliţiştii bucureşteni au depistat o femeie în vârstă de 46 de ani, complice al bărbatului suspect, care ar fi ridicat de la o unitate bancară banii remişi de partea vătămată.

Totodată, poliţiştii au reţinut în sarcina celor doi şi faptul că, folosind acelaşi mod de operare, au determinat o altă femeie, în vârstă de 67 de ani, să le remită suma de 820 de lei.

Cookies