Metoda „Bancomat Blocat”: Un bărbat din București a reușit să fure bani din mai multe ATM-uri, montând un dispozitiv pe fanta de ieșire

01 sept. 2023
1205 Afișari
Metoda „Bancomat Blocat”: Un bărbat din București a reușit să fure bani din mai multe ATM-uri, montând un dispozitiv pe fanta de ieșire
Metoda „Bancomat Blocat”: Un bărbat din București a reușit să fure bani din mai multe ATM-uri, montând un dispozitiv pe fanta de ieșire. Imagine simbol: Unsplash

Un bărbat a reușit să fure din mai multe bancomate de pe raza Municipiului București de fiecare dată când oamenii făceau retrageri, cu ajutorul unui dispozitiv artizanal.

Cum reușea bărbatul să sustragă banii

Un bărbat din București a fost prins de polițiști, după ce ar fi furat mai mulți bani din bancomate aflate în Sectoarele 5 și 6 ale Capitalei.

Metoda prin care bărbatul reușea să sustragă banii din bancomate de fiecare dată când un client al băncii făcea o retragere ar fi fost montarea unui dispozitiv artizanal pe fanta ATM-ului respectiv.

Astfel, o parte din sumele retrase de oameni rămâneau blocate în bancomat, iar bănuitul mergea în urma lor și le lua.

Potrivit Antena 3 CNN, mai multe victime au sunat la Poliție și au reclamat faptul că, în fanta bancomatului, ar fi găsit un dispozitiv suspect care le-ar fi blocat o parte din bani:

În fapt, la data de 23 iulie 2023, Secția 20 Poliție a fost sesizată, prin apel 112,  de către un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce a retras bani de la un bancomat, situat la o adresă din Sectorul 6, i-ar fi fost sustrași o parte din ei, prin montarea unui dispozitiv artizanal pe fanta ATM-ului respectiv.

Ulterior, la data de 31 iulie 2023, la nivelul Serviciului Investigații Criminale – Sector 5, a fost înregistrată plângerea unui alt bărbat, care sesiza faptul că, imediat după ce a retras 4.000 de lei, de la un bancomat, situat la parterul unui bloc din Sectorul 5, a constatat faptul că pe fanta de ieșire este montat un dispozitiv care a blocat o mare parte din bani, aceștia fiind, ulterior, recuperați de bărbat prin intermediul băncii aferente”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Capitalei.

Bărbatul ar fi acționat de 2 ori în Sectorul 5 al Capitalei și de alte 5 ori în Sectorul 6.

Bărbatul urmează să fie condus la audieri

În vederea completării materialului probator, la data de 1 septembrie 2023, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.

Bărbatul a fost depistat de către polițiști și urmează să fie condus la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale –  Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat ( 7 acte materiale)”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies