METODA ACCIDENTUL. Tânăr prins în flagrant în București în timp ce primea banii de la o victimă

de:
11 apr. 2015
0 afișări
METODA ACCIDENTUL. Tânăr prins în flagrant în București în timp ce primea banii de la o victimă

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Capitalei, în jurul orei 05.00, agenţii de siguraţă publică din cadrul Secţiei 19 Poliţie, acţionând pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, au observat două persoane care purtau o discuţie în contradictoriu pe un ton ridicat, motiv pentru care au trecut la legitimarea acestora.

În urma informaţiile obţinute, poliţiştii au luat decizia conducerii la sediul secţiei a celor doi bărbaţi, pentru continuarea verificărilor.

Astfel, s-a constatat faptul că, în noaptea de 9/10 aprilie a.c., în jurul orei 01.30, partea vătămată, un bărbat în vârstă de 67 de ani, a fost sunat pe telefonul fix de către un bărbat, în prezent încarcerat într-un penitenciar din provincie, care s-a recomandat ca fiind fiul său, comunicându-i că a provocat un accident, lovind o persoană pe trecerea de pietoni şi are nevoie de o sumă de bani.

În timpul convorbirii telefonice, bărbatul aflat în penitenciar i-a comunicat părţii vătămate că la domiciliul său se va deplasa un delegat pentru a-i înmâna suma de 5000 de lei, reprezentând despăgubirile fictive.

În jurul orei 05.00, la domiciliul persoanei vătămate s-a prezentat un tânăr, iar în momentul în care acesta primea suma de bani solicitată, a fost prins de către agenţii de poliţie.

Cercetările sunt continuate, faţă de cele două persoane bănuite, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

Cookies