Meteorologii ne anunță cum va fi vremea de Paște. Când vor fi 30 de grade. ”Acest aprilie va intra în topul celor mai reci din istorie”

28 apr. 2021
165 afișări
Meteorologii ne anunță cum va fi vremea de Paște. Când vor fi 30 de grade. ”Acest aprilie va intra în topul celor mai reci din istorie”

Meteorologii ne anunță cum va fi vremea de Paște. Zăpada căzută zilele acestea peste județele Covasna și Harghita, i-a determinat pe meteorologi să clasifice luna aprilie a acestui an printre cele mai reci din istorie.

Cum va fi vremea de Paște. Temperaturile vor ajunge până la finalul săptămânii la 30 de grade Celsius, anunță meteorologul ANM, Mihai Huștiu.

Acesta a explicat la Digi24 că aceste zile se caracterizează prin temperaturi cu aproape 3 grade sub normalul perioadei și că această lună aprilie va intra probabil în clasamentul celor mai reci luni aprilie din istoria măsurătorilor meteo, „probabil pe locul 3 sau 4”.

Cum va fi vremea de Paște

Vremea se va încălzi însă semnificativ în următoarele zile, a spus Mihai Huștiu, care a explicat și motivul acestei creșteri bruște de temperatură:

„Va veni o masă de aer cald din Nordul Africii, astfel că la sfârșitul săptămânii se vor depăși 25 de grade în multe zone. Duminică vor fi 30 grade Celsius în sud, ceea ce înseamnă temperaturi mai ridicate cu 7 – 8 grade față de normalul perioadei”, a spus acesta pentru sursa citată.

În Deltă și pe litoral însă, va fi mai rece, maximele termice fiind de 17 – 19 grade.

Cookies